Au analizat participarea de la Olimpiadă

Forumul în cadrul căruia au fost ana­li­zate atât programul de pregătire și cali­fi­care, cât şi participarea sportivilor ro­mâni la Tokyo 2020, a avut loc la Com­plexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani. Mihai Covaliu a atras atenția că diferenţa din­tre ce şi-au propus federaţiile naţio­nale şi ce au realizat în Japonia, acolo unde România a câştigat doar 4 medalii (una de aur şi 3 de argint), a fost cam mare.
„Federaţiile şi-au propus obiective în­drăzneţe. Dar faţă de ceea ce şi-au propus şi ceea ce s-a realizat a fost o diferenţă cam mare. Trebuie să fie un moment al ade­vă­rului şi federaţiile sportive naţionale să în­ceapă această transformare, această re­for­mă din interior spre exterior”, a spus Mi­hai Covaliu (foto).
„Comitetul Olimpic și Sportiv Român a oferit sportivilor din loturile olimpice, fe­de­rațiilor, cu ajutorul partenerilor noștri, tot ceea ce au avut nevoie în acest ciclu olim­pic. Am girat asumările federațiilor și e mo­mentul ca acestea să implementeze mă­surile care pot trezi sportul românesc. Federațiile care și-au îndeplinit obiectivul sunt canotaj, scrimă și natație. În următorul ciclu olimpic principala nevoie este de a avea antrenori competenți la conducerea loturilor olimpice, de infrastructura a­dec­vată sportului de performanță, de echipe de specialiști în cadrul loturilor olimpice cu import de know-how. De asemenea, e im­pe­rios necesar controlul și monitorizarea pregătirii în cadrul loturilor olimpice. Inves­tiția în viitor, în sportivii din centrele olim­pice de juniori și tineret, poate salva sportul românesc. E important ca sportul să devină prioritate națională”, a punctat Mihai Co­valiu.
Comisia Tehnică Olimpică a fost cea care a estimat corect șansele sportivilor români la JO Tokyo 2020, 4-6 medalii, iar acum va propune spre aprobare Comitetului Exe­cu­tiv al COSR criteriile de finantare pentru lo­turile olimpice și criterii noi de a promova în loturile olimpice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.