Sport

Atunci când visele capătă aripi! Corvinul învinge deţinătoarea Cupei şi e aproape de „sferturi”!

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara a reuşit o performanţă greu de egalat. Elevii lui Florin Maxim au învins cu 1-0 deţi­nă­toarea Cupei României şi sunt la 90 de minute de sferturile de finală ale Cupei României!

Un ritm bun
Sub privirile a peste 5.000 de fani (record de asistenţă în acest sezon), alb-albaştrii au început prudent, dar în acelaşi timp, cu pieptul în faţă jocul de la Hunedoara, iar în minutul 9, prima mare ocazie a meciului i-a aparţinut lui Lupu! Plecat de la limita offside-ului, “şeptarul” Corvinului a scăpat doar cu Niczuly, dar a tras în blocajul acestuia. Replica deţi­nă­toarei trofeului a venit în minutul 16, la lovitura liberă a lui Bălaşa, de la 30 de metri, respinsă în corner de Lefter, într-un moment în care oaspeţii şi-au pierdut unul dintre jucătorii responsabili cu creaţia, Cosomin Matei, înlocuit cu Kallaku.
Cu un ritm bun, fazele importante au continuat să alterneze de la o poartă la alta. Mai întâi, în minutul 18, Coman a şutat din întoarcere, din careu, dar Niczuly a fost la post, pentru ca la faza imediat următoare, Ştefănescu să şu­teze puternic, puţin pe lângă vinclul por­ţii corviniste. Au urmat câteva minute bune în care Corvinul a stat în jumătatea adversă, “biciuită” de public, iar Lupu a trimis peste, după o incursiune în viteză a lui Iacob (32). La fel de aproape a fost şi Velisar, la o urcare în flancul stâng, tri­miţând alături, aproape de pauză. Totul, pe fondul unei prudenţe, pe alocuri, exagerate a oaspeţilor, pentru care vari­anta victoriei era singura pretabilă pen­tru calificarea în sferturile de finală!

O șansă mare
Şi actul secund a început sub aceleaşi auspicii, cu Corvinul la cârmă şi Sepsi în expectativă – fond pe care “corbii albaştri” au mai avut o ocazie mare de gol, în minutul 51, prin Iacob, care a şutat pe portar, după o fază la care au com­bi­nat rapid Coman şi Lupu! N-a fost decât scânteia care a aprins meciul, pentru că în minutul 57, Corvinul a deschis scorul prin Manolache, care a reluat, superb, cu capul, în colţul lung, un corner executat cu efect de Neacşa! Cu sabia deasupra capului, oaspeţii au ieşit la joc şi au avut o şansă mare de a egala în minutul 70, dar Lefter a scos din vinclu o lovitură liberă executată bine de Alami. Iar de ieşirile pe contră ale covăsnenilor a fost la doar câţiva centimetri să profite Lupu, care a trimis din şase metri pe lângă stâlpul din stânga, o centrare impecabilă a lui Iacob (72). 120 de se­cunde mai târziu, acelaşi Lupu şi-a ridiculizat ad­versarul direct, a ţintit colţul lung, dar Niczuly a fost la post, din nou. Avântul teribil al “corbilor albaştri” a continuat, şi în minutul 83, Coman a centrat în forţă în careu, dar acelaşi Lupu nu a putut ajunge mingea pentru a “lovi” decisiv. Energia venită din tribune le-a mai umplut “rezervorul” alb-albaştrilor, iar Coman a avut şansa de a închide meciul în minutul 88, dar nu a mai avut forţă să trimită pe poartă o minge de la Neacşa.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu, Chindriş – Lupu, Neacşa (cpt.) – Coman (90, Hergheligiu).
Sepsi Sf. Gheorghe (antrenor Liviu Ciobotariu): Niczuly – Aganovic, Bălaşa, Ninaj, Fl. Ştefan (55, Dobozi) – Renta (55, Debeljuh), Rodriguez – Ştefănescu, Matei (14, Kallaku) (55, Alimi), Gh. Ion – Safranko (67, Damaşcan).