Sport

ATLETISM. Florentina Iușco, mai în formă ca niciodată

Federația Română de Atletism a anunțat lotul cu care România va par­ticipa la ediția din acest an a Cam­pio­natelor Europene de atletism în sală, competiție programată la Istanbul, în perioada 2-5 martie. Țara noastră fi reprezentată de 14 sportivi, printre care și atleta Florentina Iuşco (foto) (legitimată la CSM Deva), care va evolua la săritura în lungime. Înainte de plecare spre Istanbul, sportiva din Deva a acordat un interviu publicației noastre.

Reporter: Două obiective îndeplinite în acest sezon de sală. Ești mulțumită?
F. I.: Sunt mulțumită pentru ambele rezultate și, normal, pentru calificarea la Campionatele Europene.

R.: Referitor la calificare, a fost ceva așteptat de către tine?
Florentina Iușco: Nu neapărat. Am avut emoții, din cauză că s-a anulat Balcaniada programată înainte tot în Turcia și nu am punctat pentru ranking (clasamentul individual al probei). Până la urmă însă totul a fost foarte bine. Cu rezultatele obținute în acest sezon, am acumulat destule puncte ca să intru în clasament și să pot participa la Euro­penele de la Istanbul.

R.: Ai și un record personal realizat în acest sezon în sală.
F. I.: Așa e, am un record per­so­nal la triplusalt, acela a fost neaș­tep­tat dar sunt foarte mulțumită de ce am realizat în această parte a anului competițional.

R.: Acum, cu acest record per­so­nal, care dintre cele două probe îți place cel mai mult?
F. I.: Normal, săritura în lungime îmi place cel mai mult dar o să ne axăm împreună cu antrenorul meu, prof. Nicolae Alexe și pe triplusalt. E o probă frumoasă care îți poate oferii satisfacții și rezultate.

R: Până la urmă, tu și cu cealaltă să­ri­toare în lungime din delegația României, Alina Rotaru-Kottman, sunteți prietene și vă susțineți în competițiile la care participați împreună?
F. I.: Ne cunoaștem de foarte mulți ani de zile, în concursuri suntem ad­ver­sare dar suntem prietene așa cum suntem cu toții cei care facem parte din lotul României.

R: Ce îți dorești de la această ediție a Campionatelor Europene?
F. I.: Un rezultat cât mai bun și să ter­min competiția fără probleme de să­nă­tate!

 

Condiții diferite ca de la cer la pământ

La discuția pe care am avut-o cu Florentina Iușco a fost prezent și an­tre­no­rul prof. Nicolae Alexe (foto), cel care a fost alături de atleta din Deva la toate marile performanțe obținute de eleva sa. Iată ce a declarat cu această ocazie: „Pot spu­ne că sunt mulțumit de rezultatele în­­registrate în acest debut de sezon com­petițional. Două medalii, una de aur la triplusat și una de argint la sări­tura în lun­gime la Naționale și această califi­care la europene arată că ne-am înde­pli­nit obiectivele din această pe­rioadă. Trebuie să ținem cont și de con­di­țiile de pregătire. Alina Rotaru-Kottmann se pregătește în Germania, în cu totul alte condiții decât ale noas­tre, aic,i la Deva. Trebuie însă să spun că CSM Deva a făcut eforturi deosebite și i-a asigurat sportivei mele toate cele necesare pen­tru pregătire.

Reporter: De ce ați încercat la Naționale și triplusalt?
Prof. Nicolae Alexe: Da, bună în­tre­bare. Să nu uităm că Florentina este vice­campioană mondială de junioare la triplu­salt iar acum, pentru că nu mai acuză probleme de sănătate, am decis îm­preună să mai încercăm și săriturile de la triplusalt. Ea va participa și la alte în­tre­ceri la această probă din sezonul în aer liber. La Europene mă aștept la o per­for­manță mai bună, pe care Florentina o poa­te obține la săritura în lungime. Are po­tențial, iar locația de la Istanbul este ex­celentă, cu o suprafață nouă de con­curs.

Reporter: Până la Mondialele în aer liber de la Budapesta, din vară, la ce alte competiții va participa Florentina Iușco, sportiva pe care o pregătiți?
Prof. Nicolae Alexe: Până la Mondiale mai avem Cupa Europei pe e­chipe, Jocurile Franco­fone, Campionatul Bal­cani outdoor, Campio­na­tele Internaționale de atle­tism ale României.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura