Atletism. Campionatele Mondiale din 2021 reprogramate în 2022?

24 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) intenţionează să amâne Campionatele Mondiale de anul viitor de la Eugene (Statele Unite) şi să le reprogrameze pentru 2022, ceea ce înseamnă primul pas în plus după amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021.

„Am început deja discuţiile cu comitetul de organizare cu privire la posibilitatea amânării Campionatelor Mondiale până în 2022”, a declarat un purtător de cuvânt al IAAF. Organizatorii au contactat, la rândul lor, toate părţile interesate şi ne-au asigurat că lucrează cu toţi partenerii pentru a se asigura că Eugene va putea găzdui Campionatele Mondiale la o altă dată, dacă este necesar”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IAAF.
„Dacă Mondialele de Atletism planificate pentru Eugene (Statele Unite) în 2021 vor fi amânate până în 2022, acest lucru simplifică sarcina Comitetului Internaţional Olimpic care a amânat ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru 2021”, a anunţat şi prestigiosul cotidian de sport, L’Équipe.
Organizarea Campionatelor Mondiale de Atletism în 2021 a fost considerată drept unul dintre obstacolele majore pentru amânarea Jocurilor Olimpice pentru un an. IAAF a amânat deja Campionatele Mondiale indoor, programate la Nanjing, cu un an. Mai mult, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe, a trimis, la rândul lui, o scrisoare către Comitetul Olimpic Internaţional, pledând pentru amânarea Jocurilor Olimpice, programate în perioada 24 iulie – 9 august.
Organizarea întrecerilor din Japonia un an mai târziu este cea mai bună variantă în condiţiile în care pandemia de coronavirus se extinde pe mapamond. (N. Gavrea)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Arbitrii de fotbal din judeţ stau acasă sau pe baricade

Petru Spărios, într-o vreme, secretar al Comisiei judeţene de arbitri din cadrul AJ Fotbal Hunedoara, este un personaj aparte în...

Oamenii de sport schimbă macazul. Antrenamente la… lopată

Vremuri dificile pentru oamenii de sport, lipsiţi pe moment de variantele pe care le aveau pentru antrenamentele cotidiene. Zăpada căzută...

Jocurile olimpice de la Tokyo s-au amânat

Evenimentul pentru care japonezii au cheltuit deja peste 12 miliarde de dolari se va organiza în 2021, ceea ce dovedeşte...

Închide