Atleţii noştri, urmăriţi de ghinion

Atleţii din delegaţia României care au par­ticipat la întrecerile Cupei Europei de arun­cări de la Split (Croaţia) au avut un ghinion fantastic, deoarece la al treilea test Covid-19, unul dintre ei a fost testat pozitiv sâm­bă­tă, iar conform protocolului sanitar al ţării gaz­de, sportivii nu au fost lăsaţi să pără­sească hotelul în care erau cazaţi.

La fel au păţit şi cei din Ucraina
Testul este obligatoriu a fi făcut cu 48 de ore înainte de întoarcerea în ţară sau după minimum două zile de şedere în Croaţia. Men­ţionăm faptul că la ambele teste ante­rioare, realizate unul înainte de plecarea la Split şi al doilea efectuat în Croaţia, înainte de concurs, toţi membrii delegaţiei ţării noas­tre au ieşit negative. Într-o situaţie simi­lară s-a aflat şi delegaţia Ucrainei. După ce un membru al delegaţiei lor a fost testat po­zitiv, întreg lotul ţării vecine a fost exclus din concurs.
Atletul român Andrei Rareş Toader a câş­tigat sâmbătă medalia de aur în proba de aruncare a greutăţii, el impunându-se cu per­formanţa de 20,83 metri (personal best), fiind urmat în clasament de portu­ghe­zul Francisco Belo (20,47 m) şi de britanicul Scott Lincoln (20,25 m).
Tot sâmbătă, Răzvan Cărare s-a clasat pe locul 5 (65,41 m) în Finala B la aruncarea suliţei tineret, Alexandru Novac a încheiat pe locul 8 (77,25 m) proba de aruncare a su­liţei seniori, Adela Stanciu a ocupat locul 9 (61,23 m) la aruncarea ciocanului tineret, Constantin Zanfir a fost ultimul – locul 15 – la aruncarea discului tineret (48,03 m), iar Ioana Diana Ţigănaşu nu a reuşit nici o arun­care validă la aruncarea discului tineret.
Rezultatele obţinute sâmbătă de către spor­tivii români în competiţiei au rămas va­lide iar duminică urmau să concureze Alin Fir­firică (disc), Sergiu Ursu (disc), Marius Bîră (greutate), Ionuţ Dragoş Nicorici (cio­can), Bianca Ghelber (ciocan), Andreea Apachiţe (greutate), Adela Alisia Paruba (suliţă).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare