Atacă titlul la ultima finală de junioare din carieră

19 aprilie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 X 1 dariaCiprian Marinuţ

Maestra FIDE Daria Vişănescu (foto, 19 ani), multiplă campioană naţională la diferite categorii de vârstă, participă la ultima finală a Campionatului Naţional de şah la nivel de junioare, cu obiectivul de a cuceri un nou titlu de campioană. Pe lista de start a competiţiei care se desfăşoară în perioada 17-28 aprilie la Călimăneşti -Căciulata se mai află 13 jucători de la Clubul de şah Deva, între care şi fratele Dariei, Dragoş, şi trei de la CSM Jiul Petroşani.

Patru candidate pentru trei medalii
Concursul de la categoria jucătoarelor sub 20 de ani la care participă Daria Vişănescu aliniază la start doar patru candidate la medalii, în condiţiile în care la competiţie participă peste 500 de copii şi juniori de la toate cluburile din ţară. Adversarele maestrei FIDE de la CS Deva în lupta pentru aurul naţional sunt maestra FIDE Andreea Cosman (CSS Nr. 1 Timişoara, Elo 2.101), candidata de maestru Ioana Cîrlig (CSM Craiova, Elo 1.833) şi Dariana Didiliuc (CSM Craiova 1.797). Competiţia se desfăşoară în sistem campionat fiecare cu fiecare, tur-retur, astfel că se vor derula şase runde. În prima rundă, Daria a dispus luni de Ioana Cîrlig, iar ieri a jucat cu Andreea Cosman. „Este ultimul concurs într-o o finală de junioare pentru Daria, urmând ca de anul viitor să participe doar în competiţii de senioare”, a precizat Gheorghe Şcurhan, antrenorul care a descoperit-o pe Daria şi care este acum antrenor coordonator la CSM Jiul Petroşani.

Tinere speranţe
Alături de Daria, judeţul Hunedoara mai este reprezentat de 13 jucători de la Clubul de şah Deva şi de un grup de jucători legitimaţi la Jiul Petroşani şi CSU de Vest Timişoara. Lista jucătorilor „tinere speranţe” de la Clubul de şah Deva îi cuprinde pe: Francesca Maniul, Denisa Bocănici, Daria Bocănici (categoria fete – 12 ani), Tudor Stănescu, Filip Răcăşan, Ioan Lupşe, Duţu Mihăiescu, Ioachim Scânteie (categoria băieţi – opt ani), Dragoş Vişănescu, Viktor Sekereş, Dimitrie Scânteie (categoria băieţi – 10 ani), Denis Furtună (categoria băieţi – 12 ani) şi George Petruşan (categoria băieţi – 16 ani). „Valea Jiului va fi reprezentată de Oana Şchiopu, Diana Petculescu, Andrei Secrieru, Georgiana Secrieru, Eduard Berechet, Andreea Albescu, Răzvan Popescu, Bianca Grecu, Robert Vătăşelu, Claudiu Grâu şi Alexandru Antonie”, a declarat Gheorghe Şcurhan, coordonator CSM Jiul Petroşani. Primii trei clasaţi la fiecare categorie au şanse de a participa la Campionatul Mondial, la Campionatul European şi cel al Uniunii Europene, precum şi posibilitatea de a fi selecţionaţi în lotul naţional la fiecare grupă de vârstă: opt ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani şi 20 de ani, băieţi şi fete.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Păpădia, detoxifiant natural

Multe persoane se miră când le recomand să folosească păpădia pe post de salată verde lângă orice fel principal.

Centrul de Informare Turistică de la Straja şi-a intrat în drepturi

De acum încolo, turiştii care vin în Valea Jiului au la dispoziţie un centru de informare turistică situat la poarta...

Comuna Veţel a găzduit competiţia „Micul fotbalist”

„Şcoala Altfel” are loc în perioada 18-22 aprilie şi este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare. La Veţel, ziua de ieri...

Închide