Sport

Atacă titlul la „Alba Motor Challenge”

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu este hotărât să pună stăpânire pe primul loc la grupa A şi după etapele III şi IV ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, care vor avea loc sâmbătă şi duminică, la Straja, lângă Alba-Iulia.
 

Cursă tehnică şi de viteză
Lider la grupa A, după primele două etape, Mihai Cîmpeanu vrea să profite de cursele de la Straja, pentru a se distanţa de rivalul său, Ciprian Ciobotaru, care îl talonează pe primul loc, cu acelaşi număr de puncte (35). Pilotul brădean susţine că traseul Hapria-Straja, pe care se va „alerga” la „Alba Motor Challenge”, îl avantajează, pentru că e tehnic şi rapid, deşi bolidul său,  Mitshubishi Evo 6,  e mai puţin puternic decât maşinile multor adversari. „La Straja, va fi o cursă tehnică, în care arta pilotajului va fi mai importantă decât forţa maşinilor. Am fost deja pe traseu, îl cunosc bine şi voi alerga la limita riscului, pentru că vreau să îmi consolidez locul I la grupa A. Voi face şi unele artificii tehnice, pentru a creşte puterea motorului, întrucât îmi doresc o prezenţă în top 10 şi în clasamentul open”, a spus pilotul, care e dublu campion naţional la VTM în 2000 şi 2006 şi medaliat cu bronz în 2009.

Participare numeroasă
Pe lista de înscrieri la „Alba Motor Challenge” se aflau, deja , ieri, un număr de 47 de echipaje. Printre cei înscrişi figura şi prezentatoarea emisiunii ProMotor de la ProTV, Roxana Ciuhulescu, care va concura pe un Seat Ibiza, alături de Andrei Mitraşca. „Faptul că vom avea un număr mare de concurenţi la start demonstrează că întrecerea de la Straja este îndrăgită de participanţi”, a declarat Mihai Beldie, directorul „Alba Rally Challenge”. Cursele se vor desfăşura pe DJ107, sector Hapria-Straja, lângă Alba Iulia, traseul are o lungime de 3,3 kilometri şi o rampă maximă de opt la sută.
În sezonul 2011, Mihai Câmpeanu este sprijinit financiar de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Autosenna Deva, Forestban Alpin Birtin, Lori Alba Alpin Brad, Festimani Comprest Deva, Herdan Exchange Deva, SC Casteco Invest Deva, Orhan Piese Auto Deva, SC Daniotest Orăştie, Autovim Parbrize Deva şi Clubul Sportiv Quasar Deva, şi are ca partener media cotidianul „Mesagerul Hunedorean”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura