„Atacă” medaliile de la „International Gymnix Canada”

04 x 1 florea_adela

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Adela Florea (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, şi coechipierele sale Ştefania Orzu, Dora Vulcan şi Maria Holbură, de la Lotul României, vor concura la „International Gymnix Canada”. Echipă tricoloră, participantă la competiţia programată la Montreal, la finalul acestei săptămâni, este supervizată de antrenorii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu, ambii de la CNS „Cetate” Deva.
După cele trei medalii cucerite de Teodora Crişan şi Olivia Câmpian, ambele de la CNS „Cetate” Deva,  la competiţia „Nadia Comăneci International”, desfăşurată în SUA, alte patru gimnaste componente ale loturilor naţionale vor concura în arena competiţională internaţională. La „International Gymnix Canada”, antrenorii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu au decis să le testeze pe Adela Florea, Ştefania Orzu, Dora Vulcan şi Maria Holbură, ele urmând să demonstreze la ce nivel de pregătire au ajuns şi cum fac faţă presiunii unui concurs de prestigiu. Deveanca Adela Florea va intra în concurs la toate aparatele, Dora Vulcan va concura la bârnă şi sol, iar Maria Holbură şi Ştefania Orzu vor concura numai la sol. Gimnastele tricolore se vor duela pentru medaliile puse în joc cu sportive din Belgia, Canada, Rusia şi Italia în „Cupa Internaţională” a junioarelor din cadrul „International Gymnix Canada”.
Cu mai mult de 800 de gimnaşti şi gimnaste la start, cu 200 de antrenori şi oficiali în „umbra” sportivilor şi cu o echipă de 300 de voluntari, „International Gymnix Canada”, programată la Montreal, la finalul acestei săptămâni, este o competiţie de calibru. Ajunsă la a 23-a ediţie şi programată între 7 şi 9 martie, competiţia  reuneşte la start junioare şi senioare din 10 ţări. La nivelul junioarelor (născute 1999 – 2001), „Cupa Internaţională” este una dintre cele mai relevante din ultima perioadă, întrucât unele dintre gimnastele prezente la competiţie sunt candidate la participarea la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare