Asociaţia Salvital cere asigurarea echipamentelor de protecţie

Într-un comunicat de presă, Asociaţia Salvital Hunedoara solicită asigurarea echipamentelor de protecţie în această perioadă. Publicăm în continuare comunicatul.

„Având în vedere faptul că în România este instituită STARE DE URGENŢĂ, în contextul pandemiei declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cunoscându-se faptul că infecţia cu Coronavirus prezintă un pericol constant pentru paramedici, facem un apel către toate autorităţile competente să asigure neîncetat echipamente de protecţie: mănuşi, mască, ochelari, costume speciale şi soluţii biocide necesare pentru desfăşurarea activităţii paramedicilor.
Precizăm faptul că Asociaţia Salvital -SMURD Hunedoara are angajaţi 84 de paramedici, care îşi desfăşoară activitatea pe tot teritoriul judeţului Hunedoara. Aceştia trebuie să asigure asistenţa medicală de urgenţă 24 ore din 24 acordând îngrijire oamenilor a căror viaţă este în pericol. La fel ca toţi colegii lor din sistemul medical, paramedicii au nevoie să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă. Aceştia intervin în situaţii de risc, şi sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.
Cerem Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara să ia act de solicitarea Asociaţiei Salvital Hunedoara, pentru ca paramedicii SMURD să-şi poată continua activitatea, beneficiind de toate echipamentele de protecţie cerute de noul context al intervenţiilor de prim-ajutor calificat“.
Preşedinte-director Petru Mărginean

One thought on “Asociaţia Salvital cere asigurarea echipamentelor de protecţie

  • 20 martie 2020 la 19:18
    Legătură permanentă

    Don Pedro, câți din paramedicii tăi au studii de specialitate? Puneți viețile oamenilor ăn pericol. Salvital este o păcăleală, o mare țeapă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.