Asociaţia „Avicenna”, o idee bună, în vremuri rele

15 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Vor să scoată bani şi din piatră seacă. Ca să contracareze greutăţile financiare, medicii de la Spitalul Municipal Vulcan au înfiinţat o asociaţie non-profit, care să sprijine instituţia sanitară. Banii ar urma să vină din donaţii sau sponsorizări şi vor fi cheltuiţi pentru dotarea spitalului.

Se atrag bani, pentru spital

În timp ce unii primari vor să joace la loto, cu gândul la marele pot care să le scoată oraşele din sărăcie, managerul Spitalului Municipal Vulcan, dr. Mariana Mateescu, a decis, cu sprijinul medicilor de aici, să înfiinţeze un ONG, care să atragă bani către instituţia medicală. Decizia a venit pe fondul greutăţilor financiare cu care se confruntă sistemul medical din România, pentru că banii primiţi de la buget sunt insuficienţi. “Ideea pe care eu am lansat-o medicilor de la Spitalul Municipal Vulcan a fost aceea ca noi, toţi medicii, să fondăm o asociaţie non-profit, care se cheamă „Avicenna”, şi care are drept scop strângerea de fonduri pentru spital. Printre acestea, sunt cei doi la sută din impozitul anual, donaţii, sponsorizări, tot ce se poate aduna ca finanţe pentru spital”, a declarat doctorul Mariana Mateescu.

Sprijin pentru angajaţi

Iar ajutorul financiar acordat spitalului nu este singurul scop al acestei asociaţii. Chiar şi angajaţii aflaţi în dificultate vor fi sprijiniţi. „Această asociaţie poate să sprijine salariaţii unităţii medicale, în cazul în care suferă de o boală gravă, iar necesităţile financiare îi depăşesc”, explică managerul Spitalului Municipal Vulcan. Proiectul este mai vechi, de pe vremea când Mariana Mateescu era manager al Spitalului Municipal Lupeni, dar acolo, nu a apucat să-l implementeze până la schimbarea din funcţie, aşa că l-a pus în practică la Vulcan. Conform calculelor estimative, Asociaţia „Avicenna” poate să aducă în plus la bugetul instituţiei medicale câteva sute de mii de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Edilii din Zam se luptã cu criza

Reducerile de cheltuieli, reducerile salariilor şi strângerea din ce în ce mai tare a pungii bugetare îngreunează tot mai mult...

Vochiţoiu s-a decis: nu mai candideazã!

După ce a pierdut de două ori alegerile pentru funcţia de primar, ultima oară cu brio, preşedintele PSD Petroşani, Haralambie...

Bulina albă

Liliana Ţolaş, preşedinta organizaţiei de femei a PSD Hunedoara

Închide