Artizanii răscoalei de la Hunedoara au fost condamnaţi

22 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Zeci de inculpaţi din dosarul scandalului de stradă din municipiul Hunedoara, din luna aprilie a acestui an, au fost con­damnaţi de magistraţi. Cei mai mulţi nu şi-au recunoscut faptele în faţa jude­că­to­rilor. Soluţia Judecătoriei Hunedoara poate fi atacată de inculpaţi la Curtea de Apel Alba Iulia.
Judecătorul de caz din cadrul Jude­cătoriei Hunedoara l-a condamnat pe Ionel Costineanu la mai multe pedepse de 9 luni închisoare pentru ultraj, faptă co­misă împotriva unor poliţişti şi jandarmi care au intervenit la aplanarea conflic­tu­lui. Totodată, a mai primit 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulbu­rarea ordinii şi liniştii publice, iar după apli­carea sporului a rezultat pedeapsa finală de 1 an şi 6 luni închisoare. Instanţa a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Ştefan Laco a fost condamnat pentru aceleaşi fapte cât şi distrugere, iar pedeapsa finală a fost de 2 ani închisoare. Şi în cazul său instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Gheorghe Moldovan şi Francisc Moldovan au primit tot 2 ani închisoare cu suspendare. Cei patru in­culpaţi au fost judecaţi în stare de arest pre­ventiv, aceştia fiind consideraţi prin­cipalii vinovaţi. Ceilalţi invinuiţi trimişi în judecată, în total 25 de suspecţi, au fost condamnaţi la câteva luni de închisoare cu suspendare sau amendă penală.

Scandalul provocat de inculpaţi a pornit de la un bărbat aflat sub influenţa bău­turilor alcoolice. În data de 18 aprilie a.c., bărbatul a fost oprit pentru legiti­mare şi nu a avea asupra sa documentele prevă­zute de lege, devenise recalcitrant
şi pre­zenta un pericol pentru echipajul
de intervenţie. În acel moment o parte dintre cei prezenţi în cartierul hune­dorean au devenit la rândul lor violenţi şi i-au atacat pe poliţişti. Echipajele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de aver­tis­ment, însă scan­dalagii nu s-au supus so­maţiilor. Ul­terior, trupele speciale ale IPJ Hunedoara au descins restabilind ordi­nea. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Traficant de droguri, prins de poliţiştii din Haţeg

Un bărbat, de 30 de ani, din Cugir, căutat de autorităţile din Germania, a fost de­pis­tat de poliţişti, la Haţeg....

Povestea Apei la Apa Serv Valea Jiului

Maximilian Gânju Elevii şcolilor din Valea Jiului au avut până acum ocazia să afle cum ajunge apa potabilă în casele...

Biroul de permise auto din Petroşani este funcţional

Maximilian Gânju Biroul de permise şi înmatriculări de la Petroşani a fost deschis în prezenţa pre­fectului de Hunedoara, Vasilică Potecă....

Închide