Artizanii răscoalei de la Hunedoara au fost condamnaţi

Zeci de inculpaţi din dosarul scandalului de stradă din municipiul Hunedoara, din luna aprilie a acestui an, au fost con­damnaţi de magistraţi. Cei mai mulţi nu şi-au recunoscut faptele în faţa jude­că­to­rilor. Soluţia Judecătoriei Hunedoara poate fi atacată de inculpaţi la Curtea de Apel Alba Iulia.
Judecătorul de caz din cadrul Jude­cătoriei Hunedoara l-a condamnat pe Ionel Costineanu la mai multe pedepse de 9 luni închisoare pentru ultraj, faptă co­misă împotriva unor poliţişti şi jandarmi care au intervenit la aplanarea conflic­tu­lui. Totodată, a mai primit 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulbu­rarea ordinii şi liniştii publice, iar după apli­carea sporului a rezultat pedeapsa finală de 1 an şi 6 luni închisoare. Instanţa a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Ştefan Laco a fost condamnat pentru aceleaşi fapte cât şi distrugere, iar pedeapsa finală a fost de 2 ani închisoare. Şi în cazul său instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Gheorghe Moldovan şi Francisc Moldovan au primit tot 2 ani închisoare cu suspendare. Cei patru in­culpaţi au fost judecaţi în stare de arest pre­ventiv, aceştia fiind consideraţi prin­cipalii vinovaţi. Ceilalţi invinuiţi trimişi în judecată, în total 25 de suspecţi, au fost condamnaţi la câteva luni de închisoare cu suspendare sau amendă penală.

Scandalul provocat de inculpaţi a pornit de la un bărbat aflat sub influenţa bău­turilor alcoolice. În data de 18 aprilie a.c., bărbatul a fost oprit pentru legiti­mare şi nu a avea asupra sa documentele prevă­zute de lege, devenise recalcitrant
şi pre­zenta un pericol pentru echipajul
de intervenţie. În acel moment o parte dintre cei prezenţi în cartierul hune­dorean au devenit la rândul lor violenţi şi i-au atacat pe poliţişti. Echipajele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de aver­tis­ment, însă scan­dalagii nu s-au supus so­maţiilor. Ul­terior, trupele speciale ale IPJ Hunedoara au descins restabilind ordi­nea. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.