Arhitectul şef al judeţului, cercetat disciplinar

14 martie 2015 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Amelia-CONTSorina Popa

Arhitectul şef al judeţului, Amelia Andrei (foto, fostă Conţ), are de dat hunedorenilor, nu numai şefului instituţiei, nişte răspunsuri, după ce a fost acuzată de Dorin Gligor că a vrut să blocheze un proiect cu fonduri europene. Este vorba de modernizarea DJ 705 A, Costeşti-Sarmizegetusa Regia, proiect întârziat din cauză că Amelia Andrei a solicitat un aviz de care nu era nevoie.
Incompetenţă sau sabotaj?
„În urmă cu o lună, Consiliul Judeţean a notificat Agenţia de Protecţia Mediului, solicitând nişte avize pe care le aveam deja, fapt pentru care a atras nedumerirea specialiştilor. APM a răspuns notificării CJ. Am dispus cercetarea disciplinară a arhitectului şef al judeţului Hunedoara pentru punerea în pericol a finanţării DJ 705 A Costeşti-Sarmizegetusa Regia. Motivul este că a solicitat un aviz ce nu este prevăzut în legislaţia în vigoare, ce trebuia cerut de Agenţia pentru Protecţia Mediului, nu de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Consiliul Judeţean nu avea nevoie de acest aviz. S-a depăşit cu mult limita bunului simţ. Nu e vorba aici de un concurs de frumuseţe, ci de un proiect în valoare de milioane de euro. Ancheta va demonstra dacă este vorba de incompetenţă sau de un sabotaj al interesului judeţului Hunedoara. Sper să nu se adeverească a doua variantă, pentru că ar fi deosebit de grav”, a declarat vicepreşedintele Dorin Gligor, conducătorul interimar al CJ Hunedoara.
A intrat în concediu
Dorin Gligor a afirmat că după ce a aflat că va fi cercetată disciplinar, Amelia Andrei şi-a luat concediu de odihnă. Amelia Andrei este acuzată că a cerut Agenţiei de Mediu un aviz pentru demararea lucrărilor de modernizare a drumului către cetatea Sarmizegetusa Regia, însă avizul respectiv nu era necesar. În aceste condiţii, proiectul este întârziat, având în vedere că ultima plată pentru acesta se mai poate face până pe 31 decembrie 2015. Gligor susţine că proiectul, în valoare de 7 milioane de euro, din fonduri europene, va fi totuşi finalizat la timp, recuperându-se timpul pierdut.
Urmează licitaţia
„Proiectul de modernizare a acestui drum este o prioritate de grad zero, în ceea ce mă priveşte. Principalul obstacol pentru punerea în valoare a potenţialului turistic, unic în lume, este lipsa infrastructurii. Felul în care arată acum drumul este o pată pentru imaginea instituţiei noastre. Proiectul este în derulare. Va urma licitaţia pentru desemnarea câştigătorului lucrării. Suntem în grafic cu toate”, a afirmat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor.
Modernizarea drumului judeţean Costeşti- Grădiştea de Munte (cetatea Sarmizegetusa Regia) costă circa 7 milioane de euro, banii fiind asiguraţi în baza unei finanţări europene nerambursabile din exerciţiul financiar 2007-2013. Drumul are o lungime de 18 kilometri. Proiectul a fost aprobat anul trecut şi mai poate beneficia de finanţarea nerambursabilă de la UE doar până în 31 decembrie 2015, după care lucrările vor trebui achitate din bugetul judeţean.

 

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Viorel Dorneanu spune:

    Doamna Amelia Andrei, arhitect șef al jud. Hunedoara nu este arhitect. Nu am găsit’o în Tabloul Național al Arhitecților. Poate o fi urbanist ceea ce ar fi mai bine decât inginer bun la toate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un şofer beat a făcut praf patru maşini în centrul Petroşaniului

  Accident rutier grav în centrul municipiului Petroşani, patru maşini fiind lovite de un conducător auto în stare avansată de ebrietate....

Acţiune de control a poliţiei la operatorii de transporturi rutiere şi taximetrişti

      Potrivit unui comunicat al IPJ Hunedoara, astăzi, vineri, 13 martie,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara – Compartimentul...

Cererea lui Moloț de strămutare a procesului a fost admisă

Cererea de strămutare a procesului în care Mircea Moloț, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, a solicitat anularea ordinului emis de...

Închide