Sport

Arginţii pentru mobilă, aurul pentru Olimpiadă

11 x 1 juratoni (dreapta)Ciprian Marinuţ

Vicecampionul european la box, deveanul Bogdan Juratoni (foto), a declarat, că îşi va mobila garsoniera pe care a primit-o anul trecut cu banii obţinuţi pentru medalia de argint cucerită la Minsk. Pugilistul a precizat că visul său este câştigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Îşi mobilează garsoniera
„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am obţinut acest rezultat, că m-a ţinut tare şi am reuşit să ajung în finală la Europene. După ce m-am calificat anul trecut la Jocurile Olimpice, am primit o garsonieră de la «sociale», iar acum o să o mobilez, că nu am avut bani până acum”, a spus Juratoni. Pugilistul legitimat la Dinamo a afirmat că a avut emoţii în finală, însă crede că ar fi meritat să o câştige. „În finală am avut emoţii, am început mai greu şi am pierdut prima repriză, dar cred că le-am câştigat pe celelalte două. Până la urmă, decizia arbitrilor a fost 2-1. Am avut ceva probleme şi la mână, dar nu m-a încurcat în turneu. Nu pot spune că am pierdut din cauza asta”, a explicat Juratoni. Boxerul nu crede că antrenorul coordonator al lotului, Marian Simion, mai este supărat pe el după ce a plecat din cantonament chiar în ziua de Paşti. „Nu cred că mai e supărat pe mine. Dacă şi acum e supărat pe mine, când am luat medalie, atunci, când o să îi treacă?”, a subliniat Juratoni.

La profesionişti, doar după aurul olimpic
Întrebat dacă nu este tentat de o trecere la profesionişti, Juratoni a răspuns că a acceptat deja o formă de profesionism, însă, una care îi permite şi participarea la Jocurile Olimpice. El a precizat că nu a făcut pasul spre „adevăraţii profesionişti”, deoarece visează la aurul olimpic. „Am trecut la profesionişti în cadrul APB (AIBA Profesional Boxing), pentru că în această versiune, am dreptul să mă calific şi la Jocurile Olimpice. La o rentă viageră (care se oferă medaliaţilor olimpici n.r.) nu e aşa uşor de renunţat. De ce să nu încerc să o iau şi pe aceea prin câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio? Dacă o să o duc prea bine şi o să am vile, piscine şi o viaţă asigurată, atunci nu o să mă mai gândesc la ea”, a precizat Juratoni.

Felicitat de ministru
Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat că rezultatul lui Juratoni este unul foarte bun, având în vedere lipsa de finanţare. „Îl felicit pe Bogdan, dar şi pe tot staful tehnic. Ştiu că nu au beneficiat de cele mai bune condiţii, dar cu atât mai mult apreciez efortul lor şi înţelegerea de care au dat dovadă. Competiţia este foarte acerbă în boxul amator. Cu atât mai surprinzător pentru unii e acest succes. Vă asigur că premierea se va face la timp şi că vom fi alături de el şi de tot lotul de box. Această victorie îmi dă speranţe pentru 2016“, a mai spus Bănicioiu. Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a ţinut să-l felicite pe pugilistul Bogdan Juratoni, care a adus României o medalie de argint la Campionatele Europene de box de la Minsk, după ce a reuşit să ajungă până în finala categoriei 75 kg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.