Sport

Argint şi speranţe la turneele campionilor

Ciprian Marinuţ

Tenismenii (fete şi băieţi) de la SCM Deva au cucerit titlul de vicecampioni naţionali la categoria 14 ani a Campionatului Naţional de dublu echipe. În plus, gruparea de simplu feminin a clubului devean este favorita numărul unu a Campionatului Naţional de echipe, care a început ieri, la Bucureşti.

La un pas de aur

SCM Deva a fost singura echipă din provincie care a intrat în „careul de aşi” al celor ce au luptat pentru medalii la Campionatul Naţional de dublu echipe, desfăşurat la Bucureşti, la finalul săptămânii. Tenismenii legitimaţi la clubul devean au obţinut victorii clare, scor 3-0, în faţa formaţiilor Tenis Club Bucureşti şi AS Club Poli Bucureşti, dar au ratat titlul naţional în urma unui eşec la limită, scor 1-2, în faţa celor de la Sportul Studenţesc Bucureşti. „Echipa de dublu feminin, formată din Raluca Ciufrilă (locul 3 naţional) şi Maria Orban (locul 7 naţional) s-a impus în toate cele trei meciuri disputate. Dublul de băieţi, format din Valentin Vanţă (locul 35 naţional) şi Bogdan Bristan (locul 39 naţional) s-a impus doar în primele două meciuri şi a cedat în partida cu Sportul. La 1-1, în meciul cu Sportul, dublul mixt format din Ciufrilă şi Vanţă a încercat să aducă aurul la Deva, dar a pierdut, scor 1-2 la seturi, şi am ratat la mustaţă titlul de campioni. Oricum, pentru un club mic ca al nostru, titlul de vicecampioni naţionali reprezintă o performanţă valoroasă”, a spus antrenoarea Lunella Maier.

Favorite la simplu fete

Formaţia din Deva este cotată ca favorita numărul unu la Campionatul Naţional de echipe de simplu feminin, întrucât toate cele patru componente sunt jucătoare de top. Cu Raluca Ciufrilă (Tg. Jiu, locul 3 naţional), Roberta Naicu (Craiova, locul 4 naţional), Maria Orban (Petroşani, locul 7 naţional) şi Mandy Sapta (Deva, locul 15 naţional), SCM Deva e obligată să obţină măcar o clasare pe podium. „Avem mari şanse la podium, deşi lupta va fi strânsă, întrucât sunt multe jucătoare puternice. Dezavantajul nostru e că fetele au doar 13 ani şi vor juca şi cu sportive de 14 ani, care sunt mai jos în clasamentul de la 14 ani, întrucât deja joacă turnee de 16 ani. Oricum, ne dorim medalie şi în acest campionat”, a spus antrenoarea Lunella Maier.

Competiţia a debutat ieri, se va încheia în 25 septembrie şi va alinia la start 12 echipe. Sistemul de desfăşurare presupune disputarea a patru jocuri de simplu şi a unei partide de dublu. Pe lângă SCM Deva, vor mai participa TC Baia Mare, Olimpia Bucureşti, TC Bucureşti, TC Enache Bucureşti, Gold Club Ploieşti, Sportul Studenţesc, Poli Iaşi, CS Mamaia Idu, CSM Oneşti, CSS Gheorghieni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura