Sport

Argint şi bronz la judo

Ciprian Marinuţ

Alexandru Iacob (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, a devenit vicecampion naţional, iar Ioana Bârză, legitimată la SCM Deva, s-a clasat pe locul trei la Campionatele Naţionale Under 20 de judo desfăşurate la finalul săptămânii la Deva.

La un pas de aur
Sportivul antrenat de Dan Gârbovan a obţinut trei victorii consecutive în faţa unora dintre favoriţii categoriei 60 de kilograme, dar a pierdut, surprinzător, în finală, în dauna unui adversar fără pretenţii. Iacob a dispus pe rând de Răzvan Mihăilă (de la CS Oneşti, 10-0, în optimi), Birtalan Farkaş (de la Judo Club Liberty Oradea, 5-0, în sferturi) şi Marcel Cercea (CSS Alba, 5-0, în semifinale). Din păcate, deveanul a fost învins în finală, scor 0-10 (ipon), de Marin Neguţ de la Dinamo Bucureşti. „Alexandru a concurat excelent şi a ratat medalia de aur, din cauza unei clipe de neatenţie. El i-a învins în tururile preliminare pe adversarii bine cotaţi, iar în finală, s-a relaxat şi a fost surprins de un sportiv fără mari pretenţii, care l-a bătut prin ipon”, a spus antrenorul Dan Gârbovan.

Învinsă de campioană
Ioana Bârză, de la SCM Deva, a ocupat treapta a treia a podiumului la categoria +78 de kilograme, fiind devansată de Andreea Panea de la Dinamo şi Florina Calistrache de la Steaua. Deveanca a trecut în grupa preliminară de Ramona Ene de la CSM Cluj, cu 10-0, dar a fost învinsă de Florina Calistrache, scor 0-10, astfel că a ocupat locul secund. Această clasare a obligat-o să lupte în semifinale cu favorita Andreea Panea de la Dinamo, care a învins-o, astfel că Ioana Bârză a trebuit să se mulţumească cu medalia de bronz. Dintre celelalte sportive de la SCM Deva, cel mai bine a concurat Dumitriţa Rusu, care a ajuns până în sferturile de finală. „Rezultatele sunt conform cu obiectivele propuse. Important e ca fetele să progreseze şi să fie mai puternice în viitor”, a spus Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva.
La competiţia desfăşurată pe parcursul a două zile la Sala Sporturilor din Deva, au participat 249 sportivi de la 57 de cluburi din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.