Sport

Argentina – Franța, marea finală a Campionatului Mondial din Qatar! Cine e favorită!

Va fi a 13-a întâlnire directă dintre Argentina și Franța, și a patra de la Campionatul Mondial, dar va fi partida cu, probabil, cea mai mare încărcătură, scrie digisport.ro. O întreagă națiune speră ca Leo Messi să ridice trofeul suprem la ultima sa apariție pe cea mai înaltă scenă fotbalistică, iar fanii ”Cocoșului Galic” se gândesc la apă­rarea titlului cucerit în 2018.

 

Scorul meciurilor directe

Până acum, Franța s-a impus de șase ori în fața Argentinei, trei meciuri s-au încheiat la egalitate, iar sud-americanii au câștigat în trei rânduri. Cele două for­mații s-au duelat de trei ori la Cam­pio­natul Mondial. Argentina și-a adjudecat primul joc, cel din 1930, scor 1-0, și pe al doilea, 2-1, în 1978, în timp ce Franța l-a câștigat pe cel mai recent, în 2018, scor 4-3. Ambele echipe au câte două titluri mondiale în palmares. Va și o con­frun­tare pentru Gheata de Aur a turneului între Messi și Mbappe, ambii cu câte cinci reușite. Potrivit bookmakerilor, Franța este favorită, cu o cotă medie de 2,35, în timp ce o victorie a Argentinei are o cotă de peste 3,00. În finala mică, pentru poziția a treia, vor juca Maroc și Croația.

Cel mai scump bilet

Finala CM 2022, Argentina – Franța, se va juca pe stadionul Lusail. Cel mai scump bilet costă 1.600 de euro. Cel mai ieftin tichet pentru finala Cupei Mon­diale, care se va disputa duminică, de la ora 17:00, pe Lusail Iconic Sta­dium, costă 516 de euro. Dacă un fan nu vrea să vadă jocul de la peluză, dar nici e dispus să plătească o avere, poate achi­ziționa, în schimbul a 850 de euro, un bilet ”mediu”, care-i oferă posibilitatea să vadă meciul din inelul superior al tribunei. Pentru cele mai bune locuri din sta­dion, un fan trebuie să plătească 1.600 de euro, scrie Corriere dello Sport. Față de ediția precedentă a Cupei Mondiale, organizată de Rusia în 2018, prețul biletelor a crescut cu 45 la sută. Pentru un meci în faza grupelor, biletele au avut prețuri cuprinse între 60 și 200 de euro. În optimi, fanii au trebuit să achite între 100 și 250 de euro pentru un bilet, în sferturi tichetele au costat de la 180 până la 365 de euro, în timp ce prețul biletelor pentru me­ciurile din semifinale a fost de la 305 la 815 euro.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura