Arestaţii la domiciliu, urmăriţi zi de zi

03 arestati la dominiliuChiar dacă se bucură de o aparentă libertate, sunt obligaţi să respecte interdicţii şi sunt aproape zilnic verificaţi dacă se supun obligaţiilor stabilite de judecător. Nu mai puţin de opt persoane din judeţul Hunedoara sunt în arest la domiciliu, după ce judecătorii au decis că nu este necesară măsura trimiterii lor după gratii. Numărul lor se schimbă de la o zi la alta, însă până acum, toţi au respectat condiţiile stabilite de judecători, pentru că, în caz contrar, ajung după gratii.
De respectarea interdicţiilor se asigură poliţiştii din compartimentul creat la nivelul IPJ Hunedoara, şi aproape zilnic, oamenii legii îi verifică pe cei aflaţi sub arest la domiciliu, sub control judiciar ori control judiciar pe cauţiune. „Noi, în funcţie de ce stabilesc judecătorii, punem în aplicare şi urmărim respectarea interdicţiilor. Persoanele sunt verificate periodic şi noi punem în aplicare tot ce a stabilit legiuitorul”, precizează subcomisar Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Până în prezent, nici unul dintre cei împotriva cărora judecătorii au stabilit obligaţii nu le-au încălcat, dat fiind faptul că la prima abatere ajung după gratii. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare