Sport

Arcașii din Valea Jiului trag săgeți la Berlin

Ediția din acest an a Campionatul Mondial de Tir cu Arcul Outdoor, se­niori, este programată să se des­fă­șoare la Berlin în Complexul Olimpic, cu o participare numeroasă. Aproape 600 de sportivi din aproximativ 100 de națiuni sunt înscriși în divizia de arc recurbat olimpic, sau la în­tre­cerile cu arcul compus (compound), divizie neolimpică.

Barem
România este reprezentată la acest eveniment de câțiva componenți ai lotului național lotul olimpic angrenați în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 la proba de arc olimpic recurbat (recurve), atât la probele individuale cât și pe echipe. Vor evolua în competiția mondială de la Berlin: Mădălina Amăiestroaie, Beatrice Miklos și Andrada Cațavei în probele feminine, Mario Țîmpu și Tamaș Moreh în probele masculine, toți coordonați de antrenorul Viorel Habian.
Competiția de la Berlin este o im­por­tantă etapă (ultima) de calificare pen­tru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar în urma înregistrării rezultatelor oficiale se califică la Olimpiada de la Paris, primele trei poziții din ierarhie, atât la individual cât și pe echipe. Baremul minim de calificare, criteriu prin­cipal de eligibilitate, este de 640p. la masculin și 610p. la feminin. Fina­le­le, atât la individual cât și la echipe, sunt programate începând de vineri, 4 august, până duminică, 6 august.