EvenimentFlash

Arbitru, băgat în spital, la un meci de fotbal

Livia Botici, Ciprian Marinuţ

Alin Dacian Trif (28 de ani), din satul Bejan, care face parte din lotul judeţean de arbitri, a încasat o bătaie soră cu moartea şi a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral, pentru că a eliminat un jucător în timpul partidei amicale dintre echipele satelor Şoimuş şi Fornădia. Arbitrul spune că-i va da în judecată pe agresori.

Au văzut roşu şi au reacţionat ca …taurii

La fel cum de la iubire la ură e un singur pas şi de la faţa frumoasă la cea hâdă a fotbalului e cale de un cartonaş roşu. Astfel, un meci amical, disputat duminică la Camping Şoimuş, care ar fi trebuit să aibă ca deznodământ participarea tuturor celor implicaţi la grătarul şi berea tradiţionale de la final, s-a încheiat cu o bătaie ca-n filme. Motivul? La scorul de 1-0 pentru echipa satului Fornădia, în meciul cu echipa satului Şoimuş, arbitrul Alin Dacian Trif (28 de ani) i-a arătat cartonaşul roşu unui jucător de la Şoimuş, pentru că l-a scuipat. Cel eliminat a reacţionat violent şi l-a făcut K.O. pe arbitru cu un pumn bine plasat. Agresiunea asupra fluieraşului a continuat şi când acesta era căzut, astfel că arbitrul a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral. Conform unor martori, mai mulţi jucători ai echipei din Şoimuş ar fi sărit pe arbitru şi l-ar fi lovit cu picioarele până ce acesta şi-a înghiţit limba. „Jucătorul acela m-a scuipat şi i-am acordat cartonaş. Apoi, mi-a tras un pumn şi mi-am pierdut conştienţa. Nu ştiu sigur ce s-a mai întâmplat, pentru că m-am trezit abia când eram în ambulanţă. Prietenii mei mi-au spus că au sărit mai mulţi pe mine şi m-au lovit cu picioarele în cap, burtă şi spate. Acum sunt în spital la chirurgie, cu traumatism cranio-cerebral, iar avocatul meu o să-i dea în judecată pe agresori”, a spus Alin Dacian Trif, care este un tip masiv şi este angajat al unei firme de pază.

Era un arbitru serios

Grigore Macavei, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, spune că e regretabil ce s-a întâmplat şi că ştie că Alin Dacian Trif este un arbitru serios. „Nu are o experienţă foarte mare, pentru că a avut puţine meciuri, întrucât era ocupat cu serviciul. Totuşi, ştiu că este un arbitru serios şi bine pregătit. Astfel de incidente ar putea fi evitate printr-o organizare mai bună, însă autorităţile comunei Şoimuş nu au solicitat sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal în acest sens”, a spus Macavei.

Nimeni nu ştie nimic

Cu toate că arbitrul bătut spune că „meciul acesta făcea parte din „Cupa comunei Şoimuş”, autorităţile locale neagă acest fapt. „Meciul de fotbal nu a fost organizat de Primăria comunei Şoimuş. Era un joc de fotbal simplu, între sătenii a două localităţi, noi nu suntem implicaţi cu absolut nimic”, a declarat viceprimarul comunei Şoimuş, Antone Vasiu. Potrivit poliţiştilor, care au fost chemaţi la faţa locului pentru a aplana conflictul de pe terenul de fotbal, „nici una, dintre persoanele implicate în scandal, nu a depus plângere până în acest moment”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura