Apropiaţii Monicăi Iacob- Ridzi se tem pentru viaţa ei

17 februarie 2015 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

02 ridziMaximilian Gânju

Sentinţa de cinci ani de puşcărie, primită de Monica Iacob-Ridzi (foto), i-ar putea înrăutăţi starea de sănătate, se tem apropiaţii acesteia.
Apropiaţii familiei Ridzi, care ştiu de afecţiunea de care suferă fostul ministru, diagnostic ţinut secret de familie, se tem că sistemul medical din penitenciar nu poate să-i oprească evoluţia bolii. Cel mai grav este însă că şi băiatul cel mare al familiei are probleme de sănătate, iar ruptura aceasta de mamă i le-ar putea agrava.
Monica Iacob-Ridzi, în vârstă de 38 de ani, suferă de o boală rară a sângelui, afecţiune de care a suferit şi tatăl ei şi care, de circa 10 ani, o obligă să meargă la controale medicale amănunţite, dar şi la tratamente stricte. „Monica s-a pregătit psihologic pentru ce e mai rău, însă tragedia este pentru copii, cei doi fiind foarte legaţi de ea şi soţul ei. Boala de care suferă, leucopenie, este la fel de gravă ca leucemia, atât pot spune. Să-mi arătaţi mie medic pregătit sau spital penitenciar dotat pentru a trata aşa ceva. Orice virus poate declanşa o boală gravă fatală, ea are un sistem imunitar scăzut. Ce închisoare oferă condiţii igienico-sanitar normale? Aţi văzut ce condiţii inumane sunt în celule. Bucuria e mare, pentru că am aruncat la lei un fost ministru, s-a făcut dreptate, dar statul e îndreptăţit să îi ia libertatea, nu şi viaţa”, a declarat un apropiat al familiei, care a dorit să rămână anonim.
Chiar şi soţul fostului ministru, primarul municipiului Petroşani, recunoştea că stresul din ultimii ani i-a afectat şi mai mult sănătatea. Boala de care suferă fostul ministru al Tineretului, potrivit dicţionarelor medicale, înseamnă un număr redus de celule albe din sânge, iar cei care au această boală, au sistemul imunitar extrem de slăbit, iar orice infecţie le poate fi fatală. Monica Iacob-Ridzi a fost operată la o clinică din Viena, pentru că în urma stresului, boala i s-a agravat şi ar avea nevoie de un transplant de măduvă, i-au spus specialiştii austrieci, pentru a se recupera.
Condamnată definitiv, luni, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare, Monica Iacob-Ridzi este încarcerată la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla din Cluj-Napoca, unde va rămâne pe perioada carantinei, respectiv 21 de zile. După această perioadă, o comisie de disciplină urmează să-i stabilească regimul de detenţie în care îşi va executa pedeapsa – închis, semi-deschis, închis sau maximă siguranţă, precum şi locul unde va fi încarcerată.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moțu' spune:

    Când a săvârșit fapta era bolnavă și nu avea copii. Acum o plângeți că s-ar putea să i se agraveze boala. Să-i dea Dumnezeu sănătate să-și ispășească toată pedeapsa și să plătească suma pe care o datorează conform sentinței.

  2. Hunedorean spune:

    Maximilian, de aceasta boala sufera Romania stimate domn. Toata tara e cuprinsa de boata coruptiei. Este in sange. Telenovele cu oameni de success ne fac educatia. Mediocritatea culturii personale a impins ministri de carton, care nu stiau sa conduca o bicicleta, spre hauri abisale economice. Oculta interna si mai ales externa a profitat si profita de ignoranta si stupizenia unor “tineri de viitor” cu diverse diplome (mai mult decat indoielnice) obtinute chiar pe afara (da’ tot pe bani). Ne cutremura inaltimea nivelului lacomiei acestor tineri. Paharul trebuie baut pana la fund, nu doar mierea ci si cucuta. A se vedea felul in care sfarseau conducatorii primei “democratii” cu mai bine de doua milenii in urma. Biserica este tarata voit atat in campanii electorale cat si in aceste dramolete patetice in care se invoca mila crestina. Maximilian, hotii nu au Dumnezeu. Bietul Jiji, bietul Nastase, biata Ridzi. Da unde ati vazut dvs. pe acesti oameni muncind ??? Macar un an, pentru binele acestei tari ??? Comunistii condamnau la munca silnica, noi, din mila crestina, vrem sa-i lasam pe hoti acasa (arest la domiciliu) ca sa le tihneasca averile. Cand au avut preocupari sau proiecte de imbunatatire a conditiilor din penitenciare acesti ministri ???
    In sanatate si in invatamant au lovit TOTI de 25 de ani, acum vad roadele activitatii lor atat in mod direct cat si indirect. Dar nu se intampla nimic nou decat se respecta ultima propozitie din juramantul depus la investirea intr-o functie publica: “Asa sa le ajute Dumnezeu !”

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bãcia, o comunã afectatã şi nu prea, de noile calcule bugetare

Deşi noua metodă de calcul bugetar a răsturnat cifrele şi la Băcia, primarul Nicolae Panţa (foto) este optimist în ceea...

Front comun pentru Defileul Jiului

La fel ca şi în cazul ieşirii la autostrada care tranzitează judeţul, politicienii hunedoreni îşi unesc forţele pentru a determina...

Câte episoade au mai rãmas din telenovela viceprimarilor Devei?

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în procesul în care Prefectul judeţului Hunedoara a atacat în contencios-administrativ hotărârea Consiliului Local...

Închide