Aproape toți elevii care au dat admitere la liceu au fost repartizați

Adriana Năstase

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

Au optat pentru învățământul profesional

La noi în județ au fost repartizați 1.571 de elevi (99,17 la sută) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1.584). Un număr de 1.028 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 543 candidați la filiera tehnologică.
În total, au fost completate 16.489 de opțiuni, rezultând o medie de 10,41 opţiuni/elev.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara informează că au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 175 de elevi la specializări vocaţionale, 12 elevi în învăţământul militar, 8 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă și 16 elevi în învățământul special.Alți 520 de elevi s-au înscris pe locurile alocate școlarizării în învățământul profesional.

Unde se completează fișele de opțiuni?
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
De aseemenea, un număr de13 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente op­ţiuni.Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor com­pleta, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.
Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 95 locuri.
Detalii suplimentare pot fi obținute de pe adresa: https://www.edu.ro/re­zult­ate_prima_etap … liceu_2021

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.