Actualitate

Aproape 7.000 de şoferi hunedoreni au peste 70 de ani

Livia Botici

Un hunedorean a rămas fără permis de conducere, după ce medicul său le-a transmis poliţiştilor că omul are probleme de sănătate, incompatibile cu şofatul. Drept urmare, septuagenarului i s-a retras permisul.

Numai la recomandarea medicului
Potrivit legii, retragerea permisului de conducere se poate face numai la recomandarea unui medic de familie sau a unui specialist. De la începutul acestui an, un singur hunedorean, trecut de prima tinereţe, a ajuns în această situaţie. Conform datelor existente, bărbatul avea probleme de sănătate care nu îi mai permiteau să conducă un autoturism.
La nivelul judeţului Hunedoara, dintre cele 146.000 de persoane care au permis de conducere, 42.000 sunt femei iar 104.000 sunt bărbaţi. Din totalul şoferilor, aproape 7.000 sunt trecuţi de prima tinereţe, având vârste de peste 70 de ani.

Bătrâneii, un pericol pe şosele?
Odată cu înaintarea în vârstă, sănătatea fiecăruia dintre noi se şubrezeşte pe zi ce trece. Reflexele nu mai sunt atât de puternice, vederea slăbeşte şi diferite boli, care pot afecta şofatul, se pot instala. Datorită faptului că, potrivit Codului Rutier, conducătorii auto nu sunt obligaţi, după obţinerea permisului, să îşi refacă periodic testele de sănătate, există riscul real de a se întâmpla adevărate tragedii pe şosele. „Îmi amintesc că, mai demult, şoferii care treceau de vârsta de 45 de ani erau obligaţi ca la o perioadă de doi ani, să se supună unor teste medicale, care să le verifice reflexele, vederea şi psihicul. De asemenea, după atingerea pragului de 60 de ani, conducătorii auto erau verificaţi o dată pe an, pentru ca nu cumva să fi apărut afecţiuni din cauza cărora să nu mai poată să şofeze. Acum, nu mai există aşa ceva în lege, deşi ar fi foarte indicat ca persoanele în vârstă să fie lăsate să conducă, numai dacă au fost declarate apte medical”, a declarat comisarul şef Nicolae Marin, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara.

One thought on “Aproape 7.000 de şoferi hunedoreni au peste 70 de ani

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura