Aproape 500 de contestaţii la Bac

Cristina Ghenea
 
Nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de Bacalaureat, 484 de elevi din judeţul nostru au depus contestaţie. Recorectarea lucrărilor va fi gata până mâine, când vor fi afişate listele cu rezultatele finale.

 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, majoritatea contestaţiilor depuse au fost la matematică (198) şi la română (128). Se pare că absolvenţii hunedoreni nu au fost prea mulţumiţi nici de rezultatele obţinute la biologie, căci 119 dintre ei au cerut recorectarea lucrării la această probă. „Majoritatea celor care au depus contestaţie fac parte dintre cei care nu au reuşit să obţină nota 6 – necesară pentru promovarea examenului. Lucrările candidaţilor din judeţul nostru sunt recorectate în Caraş-Severin, iar mediile finale vor fi afişate în cursul zilei de mâine, la fiecare dintre cele opt centre de examinare din judeţ, unde s-a desfăşurat cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului”, a declarat Marta Mate, inspector şcolar adjunct.

 

Doar 5 în primele 300
Nu e de mirare că elevii hunedoreni au obţinut rezultate atât de slabe la Bacalaureatul din acest an, întrucât într-un clasament al liceelor din ţară, în care sunt incluse cele 1.461 de şcoli pre-universitare, nici un liceu din judeţ nu se află măcar în primele 50. Cel mai bine clasat este Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din Petroşani, aflat pe locul 57.  Apoi, judeţul Hunedoara mai apare doar pe locul 106, cu Colegiul Naţional „Decebal”, din Deva, iar lista continuă cu Liceul de Informatică din Petroşani (locul 166), Liceul Teoretic „Traian” din Deva (locul 212) şi Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, (locul 286). În schimb, printre cele mai proaste licee din România, trei sunt de la noi din judeţ – Grupul Şcolar „Grigore Moisil” Deva (locul 1.416), Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Ion Mincu” Deva (locul 1.435), Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva (locul 1.440), Grupul Şcolar „Crişan” Crişcior (locul 1.448).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.