ActualitateFlash

Aproape 40 de posturi în învăţământ, refuzate de dascăli

02 scoala-profesor-alex-bartelNatalia Bumbac

Astăzi va avea loc repartizarea pentru angajare a cadrelor didactice pe posturile cu contract pe perioadă determinată, în urma încheierii examenului de titularizare. Dascălii vor afla la ce catedră îşi vor desfăşura activitatea în cadrul şedinţei publice de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara.
În data de 31 iulie a avut loc repartizarea candidaţilor pentru posturile din învăţământ cu contract pe perioadă nedeterminată. „Din cele 60 de posturi cu contract pe perioadă nedeterminată scoase la concurs au fost ocupate doar 21. Posturile rămase libere vor fi repartizate în şedinţa din 4 august şi vor fi cu contract pe perioadă determinată. Nu au fost suficienţi candidaţi interesaţi să ocupe anumite posturi, unul dintre motivele refuzurilor fiind localitatea în care se află şcoala respectivă. Pe locurile rămase libere vor fi repartizaţi cu contract pe perioadă determinată ceilalţi candidaţi care au susţinut examenul de titularizare”, ne-a declarat profesoara Camelia Beşleagă, inspector şcolar din cadrul ISJ Hunedoara.
Anul acesta au fost scoase la concurs 464 de posturi şi fracţiuni de posturi la catedrele şcolilor de la noi din judeţ. Deşi se anunţase concurenţă mare pentru anumite catedre, într-un final se pare că dascălii nu sunt atât de interesaţi de ocuparea acestor locuri. În ultimii ani, cariera în învăţământ a devenit neatractivă din cauza salariilor mici şi a presiunilor mari care se pun pe umerii dascălilor. Potrivit datelor oferite de către reprezentantul ISJ Hunedoara, se fac eforturi mari pentru atragerea tinerilor în învăţământ. La concursul de ocupare a posturilor în învăţământ de anul acesta au participat doar 46 de candidaţi, proaspeţi absolvenţi ai studiilor universitare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura