Actualitate

Aproape 40.000 de plângeri pe tema violenţei domestice, în primele opt luni, la nivel naţional

Aproape 40.000 de plângeri care au avut ca obiect violenţa domestică au fost înregistrate de poliţişti la nivel naţional, în primele opt luni ale acestui an, s-a arătat miercuri, la Deva, cu prilejul lansării unei campanii naţionale de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenţei de gen.
„Violenţa domestică nu este o problemă privată, este o problemă de interes public şi trebuie să creştem încrederea victimelor în autorităţi. Trebuie să le informăm corect, să ştie în ce manieră statul le poate oferi sprijin – şi avem o legislaţie foarte bună în acest sens, trebuie să facem eforturi pentru implementarea acestei legislaţii. În acelaşi timp trebuie să ne asigurăm că în România există servicii dedicate, care să răspundă nevoilor specifice ale femeilor victime ale violenţei domestice”, a declarat preşedintele ANES, secretarul de stat Luminiţa Popescu. Potrivit acesteia, în ultimii trei ani ANES a reuşit să tripleze nu­mărul serviciilor integrate oferite victimelor violenţei domestice.
„În toate judeţele există 42 de de locuinţe protejate în care victimele primesc con­siliere vocaţională şi terapie prin grup de suport – servicii complementare celor de găz­duire”, a precizat secretarul de stat.
De asemenea, 9.000 de femei au bene­ficiat de sprijin prin proiectul „Venus- împreună pentru o viaţă în siguranţă”. Cam­pania de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenţei de gen este derulată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), cu sprijinul UNICEF România.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura