Actualitate

Aproape 200 de hunedoreni s-au angajat ieri

02 locuri de munca
Aproape 200 de persoane au reuşit să-şi găsească o slujbă, după ce au participat, ieri, la Bursa locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), la sediile locale din 12 oraşe ale judeţului Hunedoara.

Monitorizează acţiunea
La dispoziţia participanţilor au fost puse 595 de posturi libere, oferite de 235 de angajatori, cele mai multe fiind în oraşele Deva (170), Petroşani (80) şi Hunedoara (61), în aceste localităţi constatându-se, de altfel, şi un interes crescut pentru acţiunea organizată de AJOFM.
„La finalul Bursei locurilor de muncă au fost angajate direct 191 de persoane. Alte 290 au fost selectate pentru în cadrare. În cazul acestora din urmă, AJOFM va monitoriza, după un interval de 30 de zile, câte dintre ele au fost angajate“, a declarat directorul coordonator al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan.

Selecţie de slujbe din ţări ale UE
AJOFM Hunedoara organizează periodic, la fiecare sfârşit de lună, câte o bursă a locurilor de muncă, pentru şomerii din judeţ. Cu acest prilej, persoanele aflate în căutarea unei slujbe primesc gratuit şi câte un exemplar din publicaţia „Piaţa muncii“, editată de AJOFM Hunedoara, în care se regăsesc posturile libere oferite de angajatorii locali, dar şi o selecţie a unor slujbe din ţări ale Uniunii Europene. Rata şomajului în judeţul Hunedoara este de 9,03 la sută, cu un număr de 18.900 de şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM.  (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura