Apreciere de peste hotare pentru coriştii de la Liceul de Arte

7 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-orfeu-dupa-premiere-2Dorin Popescu

Corul „Orfeu” al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, participant pentru prima dată la un concurs internaţional, a reuşit să se impună între celelalte formaţii de gen din Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Croaţia, Lituania şi Africa de Sud, prezente la Festivalul – concurs “Krakow Advent & Christmas Choral Festival”, desfăşurat la Cracovia, în Polonia. Singurul cor din România, participant la respectiva competiţie, a reuşit să aducă în ţară „Diploma de argint”, acordată la categoria „coruri de tineret”.
Ansamblul devean, alcătuit din elevi ai claselor IX – XII, a fost dirijat de profesorul Gelu Onţanu-Crăciun şi acompaniat la pian de profesorul Mariana Onţanu-Crăciun. Chiar dacă a obţinut „Diploma de argint”, corul a totalizat cel mai mare punctaj – 82,80 – acordat de către un juriu exigent format din personalităţi muzicale din Italia, Ţara Galilor, Cehia, Estonia şi Ungaria la categoria „coruri de tineret”. Trebuie precizat că pentru intrarea în posesia „Diplomei de aur”, corul liceenilor deveni trebuia să obţină minimum 90 de puncte. Doar două coruri (din Lituania şi Croaţia), din cele 17 prezente în Polonia, au plecat de la festivalul-concurs cu „Diploma de aur”.
Premiul obţinut de tinerii deveni este cu atât mai semnificativ cu cât este pentru prima dată în istoria Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” când un cor se prezintă la o competiţie internaţională în străinătate. După festivalul-concurs, coriştii de la „Orfeu” au susţinut şi un concert la Biserica “Sfânta Ecaterina” din Cracovia, iar concertul de gală şi festivitatea de premiere au avut loc în splendida basilică “Sfânta Maria” din acelaşi oraş.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Partidul Mişcarea Populară vrea o administraţie „în mişcare”, dar pentru România

Administraţia din România e în mare măsură consumatoare de resurse, nu gestionară a acestora. Avem nu doar mulţi angajaţi în...

Primavera, eşecuri pe linie la turneul zonal „Gheorghe Ola”

Echipa de juniori născuţi în anul 2007 a clubului Primavera Deva a ratat calificarea la turneul final „Gheorghe Ola”, după...

Gelu Velici: „Decizia de a veni la Deva a fost una greşită!”

Venit din postura de al doilea golgheter al seriei a IV-a a Ligii a III-a, atacantul Gelu Velici a avut...

Închide