Apel al salvatorilor montani din Lupeni

16 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Salvamontiştii au ecologizat locurile de campare de la Refugiul Salvamont Bucura din Retezat. Totodată, aceştia fac apel la bunul simţ al turiştilor şi-i roagă să-şi strângă gunoaiele. De altfel, adunarea deşeurilor menajere sau de orice altă natură face parte din ghidul montaniardului.

”Aşa arată locul de campare de la Lacul Bucura, după ce s-a făcut curăţenie (foto). Vă rugăm, luaţi-vă deşeurile! Mulţumim!”, este îndemnul echipei Salvamont Lupeni, structură care asigură intervenţia la refugiul de la Bucura, din Retezat. Turiştii care-şi ”uită” gunoiul în locurile de campare din masiv riscă amenzi usturătoare dacă sunt descoperiţi.
Pe de altă parte, salvatorii din cadrul Serviciului Public Salvamont al judeţului Hunedoara şi rangerii, în această vară, pe lângă ecologizări, au refăcut mai multe poduri şi podeţe distruse de furtunile şi de ploile puternice. Au refăcut marcajele şi au curăţat traseul de la Cabana Gurazlata spre Lacul Zănoaga, astfel ca vizitatorii să se poată bucura de splendoarea Retezatului. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tâlharul din tren, trei ani de închisoare cu executare

Judecătoria Deva l-a găsit vinovat pe Nicolae Teodor de tâlhărie, iar recidivistul de 38 de ani a fost condamnat la...

Ce se întâmplă cu sistemul de supraveghere video din reşedinţa judeţului. În Deva, Big Brother funcţionează şi nu prea!

Municipalitatea deveană a plătit în urmă cu câţiva ani bani grei pentru sistemul de supraveghere video în oraş. Sistem care,...

Primarii din Valea Jiului au semnat, la sediul Comisiei Europene, Memorandumul pentru Tranziţie Justă

În prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene şi a organizaţiilor Bankwatch România şi Greenpeace România, primarii din Valea Jiului...

Închide