Aparatură medicală, achiziţionatã la suprapreţ

  Sorina Popa

Reprezentanţii Curţii de Conturi Hunedoara se află de ceva timp în control la Primăria Hunedoara, după ce s-au făcut sesizări în legătură cu unele nereguli înregistrate aici sub mandatul fostei conduceri a primăriei.

Două probleme sunt grave
În nota de constatare întocmită, în aceste zile, de cei de la Curtea de Conturi pentru Primăria Hunedoara, sunt evidenţiate două probleme grave. Prima se referă la modul în care s-au acordat locuinţele sociale, iar a doua, la achiziţia de aparatură medicală pentru spitalul municipal. În ce priveşte locuinţele sociale, din documentul amintit, rezultă că mai mulţi salariaţi din primărie au fost cadorisiţi cu asemenea apartamente, deşi n-aveau dreptul, acestea având, se înţelege, o cu totul altă destinaţie.
În ceea ce priveşte aparatura medicală, lucrurile sunt mai grave, actuala conducere a Primăriei municipiului Hunedoara fiind pusă într-o situaţie extrem de dificilă, situaţie lăsată, de fapt, moştenire, de fosta conducere a municipiului.

O afacere extrem de păguboasă
Achiziţionarea aparaturii medicale s-a făcut în mandatul primarului Ovidiu Hada, în anul 2011. Atunci, s-au cumpărat aparatele, în valoare de  1 milion de euro, cu plata în leasing pe o perioadă de 10 ani. La prima vedere, afacerea ar părea foarte bună, numai că, susţin cei de la Curtea de Conturi, ea se dovedeşte a fi extrem de păguboasă pentru bugetul local al Primăriei Hunedoara. Asta, deoarece, în 10 ani, perioada cât trebuie plătit leasingul, suma la care ajung aparatele respective se va ridica la şapte milioane de euro. Potrivit unor surse din primărie, cumpărarea aparatelor medicale s-a făcut la suprapreţ, mai exact, acestea au fost de cinci ori mai scumpe faţă de preţul pieţei. Fostul primar, Ovidiu Hada, însă, a semnat pentru această tranzacţie, care acum apasă extrem de greu pe bugetul hunedorenilor. Asta, având în vedere faptul că trebuie achitate ratele de leasing, care se ridică la 400.000 de lei pe lună, ceea ce pune municipalitatea hunedoreană într-o situaţie foarte delicată, ca să nu zicem imposibilă.

3 comentarii la „Aparatură medicală, achiziţionatã la suprapreţ

 • 4 octombrie 2012 la 22:12
  Permalink

  Prea putini ani de inchisoare pentru asemenea impostori! Prea putini pedepsiti pentru cat s-a furat la Primarie…Sunt surse in Primarie cei care au participat la mizerii…Se infratesc gunoaiele si impostorii…Sper sa traim ziua in care sa se faca cu adevarat curatenie…dar nu cu firma ” Doamnei HARAU”! Poate CURTEA DE CONTURI va avea o alta componenta nu cea care a venit an de an si a gasit totul in regula…Atata timp cat se mentin aceleasi cardasi este greu de facut lumina!…

 • 5 octombrie 2012 la 1:07
  Permalink

  Marii hoti sunt inca in primarie si jecmanesc Hunedoara. Sunt acolo de ani de zile si (cred ei), se ascund foarte bine dar…picatura cu picatura se face ocean.

 • 5 octombrie 2012 la 21:03
  Permalink

  o intrebare am si eu de unde a stiut domnul ziarist ca curtea de conturi a fost la spital in ziua de 3.10.2012 ?
  Vreau sa spun ca daca reliziaza contractul de lizing atentionez ca spitalul de la hd poate fi declasificat la spital orasenesc adica de categoria a 4 sau chiar a 5 si chiar se poate inchide. Aparatura a fost cumparata pentru spital pentru ca sunt norme pentru acreditare si datorita acestei aparaturi oameni din oras nu mai sunt plimbati de la un spital la altul.
  Mentionez ca nu lucrez la spitalul hd.. si in alt spital din judet unde se investesc numai bani in aparatura dar si se renoveaza.
  Cucoana care a fost de la curtea de conturi era o habarnista nu stia nici macar cum se foloseste aparatura medicala, o impertinenta si obrazinica si s-a purtat urat cu personalul medical sa ii fie rusine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare