Aparat pentru depistarea SARS-CoV-2, donat Direcției de Sănătate Publică Hunedoara

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a fost dotată cu un aparat de tip RT-PCR, de ultimă generaţie, care identifică prezenţa virusului SARS-CoV-2 din probe nazofaringiene.
„Este vorba de o donaţie a Companiei «Grampet – REVA» Simeria, după consultările din ultimele zile, avute cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, cu primarul Devei, Florin Oancea şi cu directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Donaţia aceasta a fost posibilă datorită reprezentanţilor „Grampet”- REVA Simeria, a directorului general, Alina Magdău şi a lui Vizante Tomoni, administrator. Urmează ca aparatul să fie pus în funcţiune. Reprezentanţii DSP Hunedoara susţin că vor putea fi efectuate aproape 2.000 de teste zilnic, cu rezultate în aceeaşi zi. Primăria Deva va suporta contravaloarea testării pentru 5.000 de deveni, prin achiziţionarea kit-urilor de testare. De asemenea, municipalitatea deveană va asigura amenajarea spaţiului special în care va funcţiona aparatul.
Tot din partea grupului de firme Grampet, care a donat aparatul RT-PCR pentru judeţul Hunedoara, firma „Polisano Farmaceuticals” a donat 20.000 de cutii de Paracetamol, din care 5.000 de cutii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 27 aprilie 2020

De la începutul monitorizării, până luni, 27 aprilie, în judeţul Hunedoara au fost confirmate 472 de persoane infectate cu noul

Repere medicale. Simptomele infectării cu COVID-19

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care pot provoca boli atât la oameni cât şi la animale. În rândul...

Planuri pentru marile turnee de tenis

Turneul de tenis de la Roland Garros, singurul de Mare Şlem care se dispută pe zgură, va fi decalat cu

Închide