Comunitate

Apa Serv Valea Jiului are de recuperat peste 15 milioane de lei de la consumatori

Maximilian Gânju04 apa serv

Societatea de apă şi canalizare din Valea Jiului, conform ultimei statistici întocmite, are de recuperat doar de la un singur consumator casnic aproape 25.000 de lei.
Lista consumatorilor casnici care au adunat de-a lungul anilor datorii colosale la apă şi canalizare cuprinde sute de datornici. Pe primele 20 de poziţii sunt consumatori casnici care au de plătit către Apa Serv Valea Jiului sume colosale, pe care, cel mai probabil, nu le vor putea achita niciodată. Restanţierii au facturi neplătite cuprinse între 15.000 şi aproape 25.000 de lei şi chiar dacă operatorul de apă şi canal s-a îndreptat împotriva lor în instanţă, bunurile deţinute de cei mai mulţi dintre datornici nu acoperă suma. În plus, la fel de mulţi datornici nu au alte venituri în afara celor acordate de stat în baza legii venitului minim garantat.
Apa Serv Valea Jiului are de recuperat de la consumatorii casnici peste 10 milioane de lei, iar de la agenţii economici, puţin peste cinci milioane de lei. Cea mai mare parte a datoriei este în dreptul societăţilor de termoficare, respectiv 4,9 milioane de lei, iar şansele ca sumele să intre în conturile operatorului sunt extrem de mici în condiţiile în care majoritatea societăţilor au intrat în faliment. Apa Serv Valea Jiului s-a înscris la masa credală, însă prioritate are bugetul de stat şi apoi „furnizorii”, iar cum firmele de termoficare au foarte puţine active ce pot fi valorificate, datoria încarcă inutil balanţa contabilă a regiei de apă din Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura