Politica si administratie

Apa Serv Valea Jiului, „spãlatã” de datorii

Nicolle Ebner

Fără obiecţii şi discuţii în contradictoriu, Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH) a aprobat divizarea SC „Apa Serv Valea Jiului” S.A. Petroşani. Noii societăţi create, „Nova Serv Valea Jiului” SRL Petroşani i s-a transferat o parte din activele SC „Apa Serv Valea Jiului”, cât şi din datoriile istorice ale acesteia.

Totul, pentru finanţarea de 40.000.000 de euro

Pentru a nu pierde, din cauza datoriilor, finanţarea europeană de 40 de milioane de euro destinată modernizării reţelei de apă şi canalizare în Valea Jiului, consilierii judeţeni au procedat la „spălarea” SC „Apa Serv Valea Jiului” de datorii, prin înfiinţarea unei noi societăţi. În urma divizării, SC „Apa Serv Valea Jiului”, în calitate de succesor al RAAVJ Petroşani, păstrează toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din împrumutul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru finanţarea Proiectului pentru alimentarea cu apă şi protecţia mediului în Valea Jiului, dar este responsabilă şi de implementarea celui mai important program de investiţii în infrastructura de apă şi canalizare din Valea Jiului, în valoare de 40.000.000 de euro. Acţionarii SC Apa Serv sunt şi asociaţi ai societăţii nou înfiinţate, iar potrivit actului constitutiv al SC „Nova Serv Valea Jiului” SRL Petroşani, societatea va fi condusă de un administrator, având un mandat de patru ani.

Petrila, ajutată de CJH

După mai multe iniţiative eşuate de construire a unor deponeuri ecologice conforme, (prin parteneriat public-privat sau acord de asociere), în acest moment, a rămas posibilă o singură soluţie: accesarea unei finanţări din fonduri europene, pentru realizarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Hunedoara, prin Programul Operaţional Sectorial -POS Mediu. În Hunedoara, prin proiect, sunt prevăzute a fi realizate două centre integrate de management al deşeurilor, unul în extravilanul oraşului Petrila şi unul în zona centrală a judeţului – amplasament ce urmează a fi stabilit în perioada imediat următoare. Numai că, una dintre condiţiile de eligibilitate a proiectului este ca terenurile pe amplasamentul cărora se vor realiza astfel de deponeuri să aparţină proprietăţii publice a judeţului Hunedoara. Ieri, într-un consens desăvârşit, consilierii judeţeni au votat trecerea unui teren în suprafaţă de 146.918 metri pătraţi din domeniul public şi administrarea Consiliului Local Petrila, în domeniul public judeţean şi administrarea CJH.

4 comentarii la „Apa Serv Valea Jiului, „spãlatã” de datorii

  • SCHIMBATI NAIBII DIRECTORUL DE LA APASERV CA NU E BUN DE NIMIC.IAR PROSTII PLATESC IN CONTINUARE APA LA UN PRET MARE. RUSINE!!!!

  • Domnule Cristi Ionica l ati pus sef la statia de epurare Danutoni pe un dobitoc. Dupa ce ca nu isi indeplineste sarcinile de serviciu Bretoiu Mircea plecand de la servici in timpul serviciului motivand ca merge la firma cu treburi,dar se pare ca firma lui e ori prin piata ori la cabana lui (si mai spuneati de fostul sef ca merge la cabana),mai urla si ca un apucat la muncitori parca ar fi Tarzan in jungla. Daca credeti ca o statie de epurare e jungla atunci asa e si firma Apaserv!!! Nu se iau masuri decat cand e vinovat vreun muncitor,dar cand e vorba de vreun sef,se inchide ochii. Cat mai aveti de gand sa tineti in brate acest om????? Pentru sefi de ce nu se iau masuri domnule director,stimata conducere a C.J.H.??? Pana cand ne mai batem joc de oameni???? Domnule Costel Avram luati dumneavoastra masuri daca conducerea Apaserv e neputincioasa.

  • Vai de capul vostru in V.J. platiti metrul cub de apa cel mai scump in EUROPA din cauza ,, desteptiolor,, care va conduc , ei fac vile , cabane, excursii in alte tari , masini de lux , chefuri , iar cetateanul plateaste la greu intr-o zona unde apa curge in capul omului din varf de munte. De fapt platiti dobanzile si banii luati cu imprumut pentru ,, reabilitarile ,, sistemului de alimentare cu apa RAAVJ. Nu s-a schimbat nimic de la Gangu Imparat incoace numai escrocul care sta pe scaunul de director si care este de fapt semidoctul pupincurist al guvernului din Valea Jiului. Ferice de cei care au plecat din Valea Jiului si nu mai cunosc bataia de joc a administratiei locale. In tot judetul metrul cub de apa este cam 2,5 ron si nu se va schimba in graba dar in vale veniturile sunt mari si pot plati cat de mult. Cu sughituri multe.

  • Bai conducere a APASERV dupa ce ca sunteti 100 de sefi si luati salarii de zeci de milioane si o „frecati in cap” toata ziua,mai scumpiti si apa asta de rahat,apa care nu e buna nici sa te speli cu ea. Si tineti unii sefi „in brate” sefi care dupa ce ca habar nu au,mai si strica si dau vina pe bietii muncitori. Cat mai aveti de gand sa-l tineti pe incompetentul si prostul de Bretoiu Mircea Traian voievod???? Poate ca daca chemam vreo televiziune nationala sa vada si ei cum se da in spectacol acest „dinozaur” numit „sef” pe pile,relatii….etc,poate atuni se va face dreptate,sa vedeti si „voi” cum se comporta si ce face acest „sef”. Poate in jungla era mai bine sa fie sef,dar acolo era mancat demult de animale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura