ComunitatePolitica si administratie

Apa Serv a acoperit aproape toată zona Văii Jiului cu rețele noi de apă

Adriana Năstase

Operatorul de apă Apa Serv a reușit să realizeze rețele noi de apă și canal în Valea Jiului, iar potrivit di­rectorului general al firmei, Cristian Ionică (foto), acestea sunt funcționale aproa­pe 100 la sută. Au fost introduse rețele noi chiar și în zone greu ac­ce­sibile tocmai pentru a satisface ne­voile clienților.

Acoperă toată zona
Operatorul întâmpină însă o mare problemă. Nu toți cetățenii vor să își lege gospodăriile la rețeaua nouă de apă, preferând să folosească apa din fântâni sau apa din rețelele care au aparținut fostelor exploatări miniere. În aceste cazuri riscul este unul foarte mare pentru că acea apă nu este una potabilă și poate conține micro-orga­nis­me care pot duce la îmbolnăviri. În această situație s-au aflat și mulți locuitori din zona Câmpu lui Neag care deși aveau instalațiile noi de apă la poartă, au preferat să folosească apa din rețeaua veche de 10 ani de la fosta mină Câmpu lui Neag.
„Avem un procent de 99 la sută în ceea ce privește alimen­ta­rea cu apă potabilă. Sunt con­tracte cu aproape 32.000 de abo­nați, iar dacă socotim undeva la trei per­soane la un abonat rezultă suma dată de statistici. Ceilalți care nu au apă sunt cei care stau în zone izolate. Prin cele două programe operaționale s-a cam acoperit toată rețeaua de apă po­ta­bilă. Mai există și situația în care omul nu a vrut să se branșeze la rețea­ua de apă potabilă pentru că avea o sursă al­ter­nativă, cum ar fi exploatările miniere, unde aveau apă dar care nu era pota­bilă. Ei au folosit acea apă dar cum mi­ne­le s-au închis au rămas fără apă. Am avut cazuri în care noi am tras bran­șamentul la poartă iar omul s-a branșat singur, noi nu l-am catalogat ca un act ilegal”, a declarat Cristian Ionică, direc­to­rul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura