Apă potabilă în Staţiunea Pasul Vâlcan

16 decembrie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Operatorul de apă potabilă şi canal din Valea Jiului a finalizat studiile necesare introducerii serviciului de alimentare cu apă potabilă în staţiunea turistică a municipiului Vulcan. În anul 2019 va fi demarată partea de proiectare şi execuţie.
Alimentarea cu apă potabilă a micuţei staţiuni din vestul Văii Jiului, Pasul Vâlcan, este realizată de Apa Serv Valea Jiului SA, în colaborare cu Consiliul Local Vulcan şi Consiliul Judeţean Hunedoara. „În momentul de faţă, din banii alocaţi pentru Pasul Vâlcan am făcut tot ce înseamnă studii referitoare la calitatea apei brute, care să confirme că acea apă poate să fie potabilizată. Pentru anul următor am prins în buget, împreună cu Consiliul Local Vulcan şi Consiliul Judeţean Hunedoara, să se şi realizeze partea de proiectare şi execuţie“, a declarat Cristian Ionică, directorul Apa Serv Valea Jiului SA.
Staţiunea turistică va fi alimentată din trei izvoare care vor fi captate de operator, iar mai apoi va fi tratată şi va ajunge la cabanele din staţiune. În prezent, cabanele din Pasul Vâlcan folosesc apa brută captată de la izvoare, ceea ce poate prezenta riscuri pentru consumatori.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. radu2 spune:

  Vestea din titlu este exceptionala ….daca nu scriati despre ce este vorba era o stire . Apa poate fi potabilizata !!!! Mare descoperire !!! Bani cheltuiti cu studii si para studii.

 2. Neutru spune:

  Ref. Radu2 ******
  Esti sosie de-a lui “Valea Jiului” ? (sau) Esti la fel de “instruit” ?
  Habar n-ai de “prelucrarea” ante-livrare a apei. La o colectivitate nu livrezi simplu “Apa” ci “apa potabila”. Exista legi, exista responsabilitati, “istetzule” !

 3. carnat spune:

  Primare de Soimus, n-are oamenii curent de 3 zile in comuna, mangalita obeza ce esti !!! Nu se poate lua legatura cu broscarii de la ENEL !!!

  Apa este, ca e neaua mare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria Deva va plăti bursele de ajutor social

Primăria municipiului Deva va vira azi, luni, 17 decembrie 2018, în contul celor nouă unităţi de învăţământ preuniversitar de stat...

Medicul Ionel Circo, candidatul PNL pentru Primăria Brad

Biroul Politic Judeţean al PNL Hunedoara a validat candidatura medicului Ionel Circo (foto), pentru funcţia de primar al municipiului Brad,...

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban       O viață și trei zile, de Pierre Lemaitre, apărută la Editura Trei, în anul 2017, este propunerea...

Închide