Comunitate

Anul investiţiilor la Dobra

Magdalena Şerban

S-ar putea afirma că Dobra este o comună sub semnul norocului, dacă ar fi să ne ghidăm după numărul investiţiilor finalizate sau aflate în derulare. Însă, cum norocul ţi-l mai şi faci, şi munca este pe măsură.
Finiş pentru una, start pentru alta…
Întrucât Consiliul Judeţean Hunedoara nu a fost prea darnic cu administraţia din Dobra, la baza procesului investiţional stau fondurile europene. “Am finalizat proiectul accesat pe Măsura 322, ce viza  introducerea canalizării în satele Roşcani şi Mihăileşti, cu staţie de epurare (e predată şi o vom pune în funcţiune în această săptămână) şi modernizarea drumurilor comunale din satele Stretea, Bujoru şi Stânceşti-Ohaba (DC132, DC133, DC140), cu o valoare de 2,5 milioane de euro. Suntem printre puţinii din zonă care
am terminat totul la termen, fără să avem penalităţi sau alt fel de probleme. Pe Măsura 125A (1.000.000 de euro), am început lucrările de modernizare la drumurile agricole din Lăpuşnic, Dobra, Roşcani, Bujoru şi Răduleşti, iar prin Ordonanţa 7 (aprobată în 2006), am primit 80 la sută din finanţare, cu care am realizat aducţiunea cu apă în Stânceşti şi Stânceşti-Ohaba, urmând distribuţia în Răduleşti. S-a realizat canalizare pe aproximativ 3 km în Lăpuşnic, pe vale, spre Răduleşti şi acum se lucrează la canalizare pentru partea paralelă cu drumul naţional, până în Dobra. La anul, va fi finalizată. Pe HG 577 (aprobată tot în 2006), am pietruit drumul la Făgeţel, aproape până în capăt şi sper ca în 2012 să-l terminăm. Avem un centru de zi la fostul internat din Dobra pentru 22 de copii nevoiaşi, iar şcolile sunt reparate, deratizate şi pregătite pentru iarnă. Totodată, avem o casă mortuară la Lăpuşnic şi facem demersuri pentru încă una la Roşcani, mai precis, în vechea şcoală care nu mai funcţionează de ceva vreme”, a relevat Ghiorghe Şuiagă (foto), primarul comunei Dobra, realizările din acest mandat al său.
…şi cu speranţe mari
“În ceea ce priveşte satul-centru, Dobra, canalizarea a fost cuprinsă într-un amplu proiect depus pe PNDI (11,3 milioane de lei), care sper să fie declarat finanţabil. Tot pe PNDI, ne-a fost aprobat un proiect ce are ca obiectiv drumurile Dobra-Abucea, Panc-Panc-Sălişte şi reabilitare  Lăpuşnic- Răduleşti. Am mai depus documentaţia necesară pentru reparaţii la căminul cultural din Dobra şi construirea unui cămin în Lăpuşnic, fiind satul care nu are un asemenea lăcaş. Vrem să profităm de avantajele oferite de energia verde şi am depus actele pentru un parc fotovoltaic la Mihăieşti, astfel încât să realizăm nişte reduceri în ceea ce priveşte energia folosită de primărie şi unităţile de învăţământ. O altă doleanţă a noastră este tabăra şcolară de la Lăpuşnic, care sperăm să treacă în coordonarea primăriei. Deşi, conform CF-ului, ea ne aparţine, totuşi, se află sub tutela Administraţiei Taberelor. Vrem să o modernizăm, momentan, ea aflându-se în paragină. Mai avem aprobat un bloc ANL (P+3) cu 18 apartamente (există multe cereri), iar pe Măsura 313, avem pregătit pentru depunere, un proiect pentru înfiinţarea unui centru de informare turistică. Multe, puţine, toate ne sunt indispensabile în drumul comunei către oraş”, a încheiat primarul din Dobra.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura