Sport

Antrenorul Florin Maxim: Ne așteaptă o dublă dificilă, cu Paksi FC

Antrenorul celor de la Corvinul, Florin Maxim (foto), a vorbit despre adversarul din primul tur preliminar al Europa League, PAKSI FC. Maxim a spus că fotbaliștii de la formația maghiară sunt puternici la faze fixe.

Fizic, bine
„O echipă care a terminat pe locul doi în campionatul Ungariei, un cam­pio­nat care dă, de ceva vreme, jucători în vestul Europei. Sunt o echipă com­pactă, matură, formată doar din ju­că­tori maghiari, o grupare solidă, din ce am apucat să văd până acum. Pu­ternici la fazele fixe, fac tranziţiile foar­te bine, disciplinaţi… dar au şi ei punc­tele lor mai puţin bune, pe care vreau să cred că le putem specula.
Am apucat să văd imagini de la finala Cupei, câştigată cu cei de la Ferenc­varos… n-au avut parte de cel mai bun început de joc, adversarii lor au avut şi un penalty ratat, trei-patru situaţii bune de a marca, apoi au avut un om în minus pe final de joc şi le-a fost tot mai greu odată cu trecerea timpului. Lău­dabil pentru cei de la Paksi, au stat bine în picioare, bine fizic, au înscris din fază fixă, apoi la ultima fază au pro­fi­tat de ieşirea totală pe atac a celor de la Ferencvaros şi aşa au mai marcat un gol şi au închis meciul. Stau bine fizic, aşa că va trebui să fim şi noi la înălţime, ne aşteaptă o dublă dificilă”, a afirmat antrenorul Florin Maxim.

Stadion plin
„N-aş putea să îi plasez undeva anu­me între cele şase echipe pe care le pu­team întâlni, toate aveau parti­cu­la­ri­tăţile lor… Nu degeaba sunt unde sunt, merită să joace în cupele euro­pene. Mai trebuie luat în calcul şi faptul că sunt meciuri la început de sezon, depinzi mult de cum eşti fizic, mental şi emo­ţio­nal la aceste prime jocuri, pentru că e un sezon lung. Contează enorm pre­gă­tirea şi sper ca noi să fim cei inspiraţi.
E îmbucurător că vom juca returul la Sibiu şi faptul că, pentru suporterii noş­tri, va fi mai uşor să ajungă în ţara vecină, decât dacă am fi jucat, de pildă, în Kazahstan. Sper ca şi acest factor să conteze şi îmi doresc ca, indiferent de rezultatul din primul meci, să avem un stadion plin la Sibiu. Pentru că am demonstrat că în fotbal se poate orice, împreună am crezut, împreună am reuşit”, a spus for­midabilul Maxim.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura