Sport

Antrenorul „rătăcitor” revine la Lupeni

11 x 2 dan manaila

Ciprian Marinuţ

Dan Mănăilă, care s-a bucurat de o mare simpatie din partea suporterilor când a mai antrenat la Minerul Lupeni, va fi noul tehnician al grupării din Valea Jiului.

Se întoarce la prima dragoste
Arădeanul Dan Mănăilă a lăsat raţiunea deoparte şi a dat ascultare sufletului, acceptând oferta de a prelua funcţia de antrenor principal la Minerul Lupeni, deşi echipa se află într-o situaţie extrem de grea, atât financiar, cât şi în clasament. Tehnicianul a purtat mai multe runde de negocieri, insistând să obţină jucători buni şi nu salariu mare, şi a ajuns la o înţelegere verbală cu clubul din Lupeni. „Simt că mă întorc acasă, pentru că la Lupeni a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea de antrenor. Am ajuns la o înţelegere verbală cu conducerea clubului şi urmează ca zilele acestea să semnez contractul pe o perioadă de un an şi jumătate. Nu ştiu dacă voi mai reuşi să facem o echipă la fel de frumoasă ca în sezonul 2006-2007, dar eu mă voi strădui”, a declarat Mănăilă, care în urmă cu trei ani a fost aproape de o promovare în Liga I cu Minerul.
Mănăilă s-a bucurat de o simpatie aparte la Lupeni, pe vremea când antrena, atât datorită personalităţii sale, cât şi a rezultatelor bune ale echipei. Suporterii Minerului nu au încetat să-i scandeze numele de fiecare dată când şi-au amintit de tehnician, indiferent că pe bancă se afla un alt antrenor. „Într-adevăr, la Lupeni m-am simţit iubit, aşa cum nu am fost nicăieri. M-am simţit apreciat şi de aceea am decis să revin”, a spus Mănăilă.

Scurtează vacanţa
Dan Mănăilă, cel care l-a înlocuit pe Petre Gigiu, e nerăbdător să înceapă munca, pentru salvarea echipei de la retrogradare. Tehnicianul a devansat data reluării pregătirilor, iar reunirea formaţiei nu va mai fi pe 12 ianuarie, ci mai repede. „Echipa se va reuni mai repede cu câteva zile, pentru că e nevoie de o reevaluare. Trebuie să punem la punct strategia pentru retur. Este foarte clar că mai avem nevoie şi de jucători, dar deocamdată îi testăm pe cei pe care-i avem”, a spus Mănăilă. Minerul Lupeni se află pe penultima poziţie în clasament cu 13 puncte, iar salvarea de la retrogradare pare o misiune imposibilă. Totuşi, odată cu revenirea lui Dan Mănăilă, oficialii lupeneni au început să creadă în  minuni. „Echipa are o misiune aproape imposibilă, dar dacă nu am crede în salvare, nu am mai fi făcut aceste mutări”, au spus oficialii grupării din Lupeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura