www.mesagerulhunedorean.ro

Antrenându-se pentru Canalul Mânecii. Avram Iancu a înotat 8 ore, fãrã întrerupere. în lacul Snagov

07 iancu lacul snagov (2)Maximilian Gânju

Record personal stabilit de Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care se află într-un program intens de pregătire pentru a putea realiza o premieră pentru România, respectiv de a deveni primul român care traversează Canalul Mânecii înot.

Avram Iancu, pasionat de sporturi extreme, a realizat o performanţă în apropiere de Bucureşti, după ce a înotat în lacul Snagov timp de opt ore fără întrerupere. Sportivul care şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ, respectiv să traverseze Canalul Mânecii şi astfel să treacă şi numele ţării noastre pe lista celor 900 de temerari care au reuşit această performanţă, a înotat circa 16, 5 kilometri în 7 ore şi 53 minute. Iancu a intrat în apa lacului Snagov la ora 10.02 şi a ajuns la linia de sosire la asfinţitul zilei. Chiar dacă efortul a fost epuizant, Avram Iancu mai avea resurse pentru a continua să înoate.
Din luna februarie de când bărbatul de 38 de ani, din Petroşani, şi-a început pregătirea, mai multe lacuri naturale sau artificiale au fost locul ideal de antrenament, iar Iancu a traversat barajul Valea de Peşti, lacul Cinciş (5 km) şi barajele din zona Haţeg. La antrenamentul de la Snagov, Iancu a fost însoţit în permanenţă de 4 caiace duble, în care s-a aflat şi antrenorul său, profesorul Ioan Cordea, dar şi un vaporaş de 16 locuri, pentru susţinători şi jurnalişti, logistică asigurată de Fundaţia Snagov. Evenimentul a fost o premieră şi pentru lacul Snagov şi un bun prilej de promovare pentru zonă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.