Antioxidanţii şi sănătatea

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ce sunt antioxidanţii? La ce folosesc? Multe persoane îşi pun întrebările acestea mai ales când le indic, ca nutriţionist, să consume multe fructe de pădure şi condimente, datorită conţinutului lor bogat în aceste substanţe.
Este bine ştiut că în urma proceselor oxidative din organism dar şi din cauza fumatului, a alimentaţiei dezechilibrate, a poluării atmosferei etc., apar aşa zişii radicali liberi (substanţe toxice) care dăunează grav celulelor corpului şi creşte astfel riscul apariţiei unor boli numeroase dar grăbeşte şi procesul de îmbătrânire. Din păcate, multe persoane îşi fac rău din cauza gustului (format din copilărie) şi a obiceiurilor nesănătoase de care nu vor să scape… Aşa că, dacă nu suntem hotărâţi să renunţăm la „micile plăceri ale vieţii“, ar trebui să încercăm să combatem aceste substanţe toxice încercând să introducem în alimentaţia noastră aceşti antioxidanţi care se găsesc în alimentele de origine vegetală, mai ales în legume şi fructe. Nu cred că este greu să încercăm la un mic dejun să introducem câteva linguri de goji hidratate! Sau să ne propunem în fiecare zi timp de o săptămână să mâncăm la o gustare două grapefruit cu miezul roşu iar la o masă principală să consumăm varză din orice soi (crudă sau fiartă). Cred că toţi ne dorim să ne recâştigăm sănătatea sau să ne-o menţinem. Să nu uităm fructele de sezon! Acestea apar în anumite sezoane tocmai pentru a ne ajuta cu beneficiile lor extraordinare doar în acel anotimp. Şi mai ales, nu vă daţi înapoi de la a consuma până la două kilograme de fructe pe zi!

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.