Aninoasa aşteaptă banii pentru podul rutier

29 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Administraţia publică din Aninoasa aşteaptă ultima tranşă de bani de la Guvern, pentru a finaliza podul peste Jiu, care leagă oraşul de restul Văii Jiului.

Pentru cele 5.000 de persoane care trăiesc în Aninoasa, podul de peste Jiu este o rută vitală, iar construcţia veche de zeci de ani riscă să se prăbuşească în orice clipă. Edilii au primit finanţare după ani de solicitări, pentru a construi un alt pod şi au primit bani, însă acum, când construcţia este aproape gata, ultima tranşă de bani întârzie.

„Aşteptăm banii de la guvern şi sperăm să dăm în folosinţă podul până la sfârşitul acestui an. Dacă am avea bani, l-am termina imediat şi avem prevăzute şi nişte lucrări de apărare a gospodăriilor din zona aceea, case care aveau probleme cu revărsarea Jiului”, precizează Ilie Botgros, primarul localităţii.

Nu este singurul proiect din Aninoasa pentru care executivul a „uitat” să trimită finanţare. Ecologizarea fostei mine a localităţii este întârziată, după ce Guvernul României nu şi-a achitat cota parte în baza acordului semnat cu Banca Mondială pentru acest proiect.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Şeful de post nu a făcut nimic pentru a stopa săpăturile”

Ieri, la Judecătoria Deva, s-au aflat pe rolul instanţei două dosare ale „Aurarilor”. Unul dintre martorii audiaţi a declarat că,...

Ameninţat cu cuţitul, bătut şi lăsat fără bunuri

Trei tineri certaţi cu legea au intrat cu forţa peste un bărbat, din municipiul Lupeni, şi, sub ameninţarea cuţitului, l-au...

Retrogradează, dar rămân în Divizia Naţională

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani va susţine, azi, de la ora 10:00, pe teren propriu, ultimul joc din play-out în...

Închide