ANI i-a pus gând rău lui Moloţ

17 septembrie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ (foto), a fost chemat, din nou, în judecată, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). De data aceasta, inspectorii de integritate cer desfiinţarea înscrisurilor care au stat la baza asocierii şi colaborării dintre CJ Hunedoara şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara în perioada 2011 – 2012 şi, în virtutea cărora organizaţia caritabilă a primit de la administraţia judeţeană 194.500 de lei.
A pierdut în prima instanţă
Cererea de chemare în judecată, care are ca obiect anularea actelor administrative „hot. nr. 36/2011, acord 2685/14.04.2011, hot. 137/2011 şi nr. 18/2012”, a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, părţi în dosar fiind, pe lângă Moloţ, CJ Hunedoara şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara. Pentru emiterea aceloraşi acte, în septembrie 2013, fostul preşedinte al CJ Hunedoara a fost declarat în conflict de interese. „Mircea Moloţ a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese atunci când, în calitate de preşedinte al administraţiei judeţene, a participat la adoptarea mai multor hotărâri prin care a fost încheiat un Acord între CJ şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, unde avea tot funcţia de preşedinte. În baza acordului de asociere, Crucea Roşie – Filiala Hunedoara a primit de la CJ suma totală de 194.500 de lei”, se arăta în comunicatul ANI.
Mircea Moloţ a atacat în instanţă raportul ANI din septembrie 2013. Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. În 31 mai 2017, instanţa a dat sentinţa prin care i-a respins cererea fostului şef al judeţului. Hotărârea instanţei nu este definitivă, fiind atacată cu apel de către Moloţ, calea de atac urmând să fie judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). ANI a mai emis alte două rapoarte prin care Moloţ a fost depistat în conflict de interese şi incompatibilitate. Moloţ a cerut anularea verdictelor în instanţă, în cazul celui de incompatibilitate a pierdut definitiv la ÎCCJ, sentinţa fiind dată în ianuarie 2015. Motiv pentru care, mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara i-a fost revocat înainte de termen. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Eu spune:

    Și el, bine merci in politica tot președinte, doar asa se cade.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Naţionala de fotbal pe plajă a ratat promovarea în prima ligă europeană

Echipa naţională de fotbal pe plajă a României, cu patru jucători de la West Deva în componenţă, a ratat calificarea...

Deveanca Mihaela Chiss, medalie de bronz la europeanul de judo

Judoka Mihaela Chiss (foto), legitimată la Centrul Naţional Feminin de Judo Deva şi SCM Deva a cucerit medalia de bronz...

Criza celor de la CNS Cetate Deva se adânceşte

CNS Cetate Deva a pierdut ineditul derbi judeţean cu ACS Şirineasa şi a ajuns la a treia partidă consecutivă pe...

Închide