EvenimentFlash

Ani grei de închisoare pentru autorii atacului mafiot din Şoimuş

retinuti atentat incendiere Soimus (3)Natalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a încheiat judecata în dosarul atacatorilor cu cocktail Molotov de la Şoimuş, ieri fiind dată sentinţa pentru cei patru bărbaţi acuzaţi de tentativă de omor şi distrugere.
De la 4 ani jumate, la 5 ani jumate
Dintre toţi, Alexandru-Ionuţ Niţă, zis „Şefu” sau „Boss”, a primit cea mai mare condamnare, de cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, după ce i-au fost contopite pedepsele pentru acuzaţiile de tentativă de omor şi cea pentru distrugere. La care i s-a adăugat un an de închisoare provenit dintr-un alt dosar în care a fost condamnat cu suspendare, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. Ceilalţi trei, Marius-Samuel Melincianu, zis „Sami”, Nicolae-Cosmin Ciuciu, zis „Coco” şi Mihai-Mircea Brezuică, zis „Mae”, au primit toţi pedepse egale: câte patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Prin aceeaşi sentinţă dată de Tribunalul Hunedoara, cei patru au primit pedepse complementare prin care li s-a interzis exercitarea anumitor drepturi civile pe o perioadă de doi ani. Instanţa a mai dispus menţinerea celor patru bărbaţi în arest preventiv. Sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.
Reglare de conturi, între interlopi
Reamintim cititorilor că în noaptea de 21 spre 22 februarie, cei patru bărbaţi au mers cu o maşină în localitatea Şoimuş, unde au spart geamul unei locuinţe aparţinând familiei Miclea, cu un fragment de beton. După care au aruncat în interiorul dormitorului o sticlă incendiară de tip cocktail Molotov, reuşind să distrugă şi să degradeze mai multe bunuri din casă. Atacatorii au fost prinşi de oamenii legii după aproximativ o lună de zile, fiind trimişi în arest preventiv. Din datele procurorilor, incidentul s-a petrecut pe fondul unei stări conflictuale existente între mai multe grupuri de persoane din municipiul Deva. Mai exact, din informaţiile celor apropiaţi de persoanele implicate în acest caz, a fost vorba de o reglare de conturi între grupările de interlopi din municipiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura