Angela merge mai departe!

Carmen Cosman

Viceprimarul PDL al municipiului Vulcan, Angela Stoica (foto), rămâne în funcţie cel puţin încă o lună de acum încolo. A doua tentativă de schimbare a ei, pusă la cale de cei 10 consilieri ai opoziţiei, care au făcut front comun, a eşuat şi de această dată, iar şedinţa de consiliu s-a terminat chiar înainte de a începe.

O demisie strategică

„Cuiul lui Pepelea” era preşedintele PSD Vulcan, Marin Coltescu, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. PDL Vulcan a încercat să blocheze postul de consilier deţinut acum de Coltescu, iar fără votul acestuia, s-ar fi mers la un etern baraj, fiind 9 la 9. Aşa că, primul punct al ordinii de zi era un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Gheorghe Ile, care viza tocmai încetarea de drept a mandatului de consilier local al preşedintelui PSD. Numai că acesta a făcut o mişcare neaşteptată, iar la orele prânzului, şi-a dat demisia, urmând ca postul lui să fie preluat de următorul de pe lista PSD.

„Mă şicanau mai tot timpul”

“Îşi creaseră o jucărie. Eu am făcut rezilierea contractului cu 15 zile înainte, iar primarul Gheorghe Ile ştie despre acest lucru, pentru că nu puteam să o fac unilateral. El mi-a făcut reclamaţie la secretar şi secretarul a făcut mai departe către ANI. Ulterior, de câte ori apărea o problemă sau îi deranja ceva, ei îşi creaseră o jucărie cu care încercau să mă şicaneze”, şi-a motivat Marin Coltescu demisia. Dar, manevra lui a eşuat, cel puţin de această dată.

Ce să votăm mai întâi?

Preşedintele de şedinţă, liberalul Constantin Dragu, ar fi vrut să înceapă cu acest proiect de hotărâre, prin care consilierii locali luau act de demisia lui Coltescu, iar postul era declarat vacant, însă Ile vroia să se voteze întâi ordinea de zi, aşa cum a fost întocmită, iar proiectul cu demisia lui Coltescu să fie discutat mai la urmă. „Dumneavoastră aţi convocat şedinţa de consilu? Cine a convocat-o? De ce nu îmi permiteţi să citesc ordinea de zi? După aceea, puteţi spune orice! Daţi-mi voie să vă spun: sunteţi repetenţi la acest capitol. Deocamdată, eu sunt primarul”, a tunat Gheorghe Ile. Iar viceprimarul Angela Stoica l-a susţinut şi chiar a ameninţat că grupul PDL va părăsi şedinţa.

În final, n-a mai fost cvorum

Şi, după un joc de-a Baba-oarba, viceprimarul în funcţie a pus degetul pe rana sângerândă: „Nu ne putem juca: când votăm, când nu votăm. Astăzi, nu mă daţi jos, aşa că treceţi mai departe!”. Şi aşa au ţinut-o cam o oră, iar după multe discuţii în contradictoriu, PDL a părăsit sala de consiliu, în frunte cu Angela Stoica. Rămaşi fără proaspăt demisionarul Marin Coltescu, precum şi fără PDL, ceilalţi consilieri din opoziţie nu au mai întrunit cvorumul, iar primarul Ile a conchis că, de această dată, opoziţia a jucat în piesa de teatru „O scrisoare pierdută”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.