Angajaţii din învăţământ continuă să se lupte în instanţă pentru drepturile băneşti pierdute

19 aprilie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Personalul din educaţie continuă să se lupte în instanţă şi după opt ani pentru drepturile băneşti pierdute abuziv în urma unor legiferări ale Guvernului Boc din 2010.

Zilele trecute, la Tribunalul Hunedoara au fost înregistrate 30 de cereri de chemare în judecată, având ca obiect drepturi băneşti, din partea unor angajaţi de la nouă unităţi şcolare din judeţ. Vor urma alte câteva sute de procese cu aceeaşi temă, susţin reprezentanţii Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SIP) Hunedoara, parte în dosarele înregistrate la Tribunal.
Potrivit secretarului SIP Hunedoara, profesorul Victor Bratu, acţiunile din instanţă au ca obiect revendicarea unor sporuri salariale pierdute în urma modificării legislaţiei din 2010. Pe parcursul anului 2016, au fost câştigate aceste drepturi prin sentinţe judecătoreşti definitive. Acum, este vorba de prelungirea perioadei în care sunt cerute aceste drepturi băneşti, respectiv 2016 – 2018, până la apariţia noii legi a salarizării. În principal, sporurile cerute se referă la condiţii vătămătoare de muncă şi ajung la valori maxime de 15 la sută din salariul de încadrare, a precizat reprezentantul SIP Hunedoara.
Printre cei care au intentat acţiuni în instanţă pentru revendicarea drepturilor salariale pierdute se numără angajaţi de la Colegiul Tehnic de Transport „Anghel Saligny” din Simeria, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani, Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Brad, precum şi alte şcoli gimnaziale sau grădiniţe din judeţ.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Georgiana Nemes spune:

  Așa de pamplezir, unde sunt condiții de muncă vătămătoare în învățământ ?

 2. gigi spune:

  georgiana, creierii tai sunt terci.

 3. Neutru spune:

  Ceva spor s-ar justifica pentru stresul dascalilor din ciclul primar (I-IV) in rest NU ! S-au obisnuit unii sa traiasca din sporuri mai mult decat din salarii…. Odata cu noua lege trebuie sa dispara aceste discutii ! Altfel … ar trebui sa ne asteptam (sau sa pretindem) o masura care ar fi ideala din punctul lor de vedere si anume … promulgarea unei legi conform careia salariul potrivit sa fie cel dorit de angajat !!

 4. alin spune:

  conditiile vatamatoare se refera la lucrul cu calculatorul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hoţii opriţi cu focuri de armă, trimişi în judecată

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au dispus trimiterea în judecată a doi hunedoreni, judecătorul de Cameră preliminară constatând că se îndeplinesc toate...

Bulina neagră, 20.04.2018

Emanuel Denis Prohaska,  tânăr din Deva Pentru că a ajuns în spatele gratiilor după ce şi-a bătut, ameninţat şi tâlhărit...

Descinderi la dealerii de droguri din Petroşani

Ieri, poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Hunedoara au descins la locuinţele unor indivizi, bănuiţi că au...

Închide