ActualitateFlash

Angajații de la Simprest Util: Administratorul Sorin Iancu ne face țigani și ne înjură!

Administratorul societății Simprest Util din Simeria, Sorin Iancu, nu și-a plă­tit angajații de câteva luni. Societatea se află în subordinea Consiliului Local Simeria, iar pe administrator l-au pus aleșii locali din Coaliția „Anti-Simeria”. Adică e omul lor. Acum, când s-a văzut cu muncitorii la ușă, Iancu nu mai știe pe unde să scoată cămașa.

Îi înjură
Ieri, salariații de la Simprest Util au făcut grevă în fața sediului primăriei, de­oa­rece acolo are biroul și adminis­tra­torul societății la care lucrează. Oamenii susțin că nu și-au primit lefurile de două luni, iar tichetele de masă de trei luni.
„Administratorul Iancu ne înjură, ne spune că suntem țigani, că de unde să ne dea el banii? Noi lucrăm 8 ore și el ne pontează 4 ore doar. Își bate joc de noi, nu ne dă nici o explicație că nu ne primim salariile. Sunt foarte multe nereguli la această firmă. De unde p… să vă dau banii? Așa ne spune de fiecare dată când ne cerem banii cuveniți. Dar el și-a luat salariul”, a spus unul dintre muncitorii de la Simprest Util. Un alt angajat de aici a spus că „avem datorii, avem copii. Am mers cu administratorul la primar, dar nu ne-a primit. Sorin Iancu zice că primarul nu a plătit facturile. Am vorbit și cu con­silierul local Rîșteiu, dar a zis că va ține o ședință cu consilierii, dar asta nu ne ajută deloc. Suntem înjurați de adminis­tra­torul Iancu, că suntem romi”.

Cu întârziere
Angajații de la Simprest Util au dis­cu­tat cu consilierul local PNL Emil Rîșteiu, cel care îl susține pe Sorin Iancu, dar acesta le-a spus oamenilor că primarul e de vină. Numai că Rîșteiu știe că el și co­legii săi l-au pus pe Iancu administrator, iar când primarul Simeriei a vrut să-l schimbe, din cauză că managerează prost societatea, nu au votat pentru asta. Acum, li se suie oamenii în cap și ei nu știu ce să facă. Conducerea primăriei susține că Sorin Iancu a adus facturile de la Simprest Util tot cu întârziere.
Simprest Util prestează servicii de cu­ră­țenie pentru orașul Simeria. Factu­rează serviciile, iar primăria le achită.
(S. Popa)