Angajatii Agentiei de muncã au ajuns în somaj

9 septembrie 2010 | 6 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 Nicolle Ebner

Ieri, a fost ultima zi de preaviz pentru aproape 35 la sută din angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara. De astăzi, 42 de funcţionari sunt în şomaj, beneficiind pentru o perioadă de câteva luni, exact de serviciile pe care le-au prestat, până acum, populaţiei din judeţul Hunedoara. 

La limita minimă de personal
Până ieri, cu 118 angajaţi, AJOFM Hunedoara era cea mai mare instituţie cu acest profil, din ţară. Chiar dacă Hunedoara continuă să ocupe un loc fruntaş în topul judeţelor cu cea mai ridicată rată a şomajului, fapt ce implică şi un volum de muncă uriaş, conducerea AJOFM a fost nevoită să aplice măsurile de reducere a cheltuielilor de personal, nu numai prin diminuarea salariilor, ci şi prin reducerea numărului de angajaţi. Potrivit directorului AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan, de astăzi, 41 din cei 118 angajaţi au intrat, oficial, în şomaj. Măsura va avea un impact major asupra calităţii serviciilor prestate populaţiei, cel puţin până la acomodarea angajaţilor şi a beneficiarilor de servicii, cu noua formulă de lucru. De exemplu, în evidenţele Agenţiei Locale din Călan sunt 700 de şomeri, de care se va ocupa, de acum încolo, doar un angajat al AJOFM Hunedoara. „A fost un proces de restructurare destul de dur şi sper să se încheie aici. O reducere suplimentară de personal poate duce la blocarea activităţii. În momentul acesta, avem nevoie de înţelegere din partea cetăţenilor. Nu ne este uşor, având în vedere că ni s-a diminuat, cu 34 la sută, forţa umană”, a declarat Vasile Iorgovan, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Reorganizare la nivel de judeţ 
Reducerea numărului de angajaţi a determinat şi reorganizarea activităţii în judeţ. Din 13 agenţii locale, au mai rămas trei: Deva, Hunedoara şi Petroşani, iar celelalte 10 au devenit puncte de lucru, cu unul sau doi angajaţi. „La punctul de lucru din Aninoasa se vor elibera numai adeverinţele pentru beneficiarii venitului minim garantat. La Agenţia din Petroşani mai rămând doar trei funcţionari, şi câte doi la punctele de lucru din Petrila, Vulcan şi Lupeni. Agenţia din Deva va asigura şi activitatea pentru Ilia şi Simeria, Haţegul va asigura suplimentar şi activitatea din Călan, iar Hunedoara şi Orăştie rămân de sine stătătoare, cu un număr de patru, respectiv trei angajaţi”, menţionează Vasile Iorgovan.
Foştii salariaţi ai AJOFM Hunedoara, intraţi de astăzi în rândul şomerilor, au fost sfătuiţi de director să nu dispere. Adept al dezvoltării unor servicii pe proiecte europene, 12 din cei 42 de concediaţi vor avea posibilitatea de a oferi servicii, pe piaţa muncii, cu bani europeni, şi cu salarii mult mai bune decât cele de care au beneficiat până acum.

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. cetatean spune:

  La Calan a ramas o persoana din doua la agentie , dar a ramas cea care nu trebuia domnule Iorgovan , a ramas cea care va face de rusine institutia , cea care isi bate joc de oameni si de tot ceea ce inseamna notiunea de functionar public . Rusine !!!

 2. POPA SAPCA spune:

  A FOST ,,REDUS,, SI BETIVUL DE ALBESCU ADRIAN? DAR CEA CARE FALSIFICA ACTE ADICA MADAMA BABTAN IUDITH ESTE PE LIBER?F

 3. broasca dilie spune:

  mare nenorocire pe bietii pietari.nu or sa mai aiba ocazia sa-l vada pe damblagitul alcoolic albescu cu legitimatia in dinti si umplindu si papornita pe de-a moca ca el e kaka-maka inspectorul beli-vaca….

 4. MIRON COZMA spune:

  sa va fie rusine!!!!RUSINE SA VA FIE!!!la calan a ramas in post taman o nenorocita care face de rusine agentia.la petrosani a ramas pe scaunul care pute al dracului de urat infractoarea babtan iudith.unde a-i intocmit tabelul cu ,,reduceri,, iorgovane bolovane???!!!

 5. nicolae spune:

  Ceea ce ai facut domnule Iorgovan nu se cheama restructurare. Se poate numi abuz de putere, interes personal sau orice altceva.Ai reusit sa elimini pe cei care stiau cate ceva si care se amuzau de betia de cuvinte pe care le spuneai in fata moderatorilor din televiziune sau in fata presei. Ceea ce nu stiau ascultatorii si cititorii este faptul ca aceste aparitii erau platite din bani publici.
  Ai fost un executant fidel al asa zisei restructurari asa cum a dictat-o Boian si Tomestean.Aireusit performanta de a elimina pe cei care si-au facut studiile temeinic si ai pastrat pe cei care au reusit sa primeasca o diploma care sa fie pusa la dosar fara a avea si cunostitele necesare exercitarii functiei publice.Poate vei plati o data pentru tot binele pe care l-ai facut pentu tine si pentru apropiatii tai.

 6. Somer Muncitor spune:

  Ce restructurare sa facut la Simeria ? La aceasta agentie sau punct de lucru sau ceo fi….numai restructurare nu este.
  Sefa sau coordonatoarea habar nu are de atributiile de serviciu, informeaza aiurea. Ar fi cazul sa treaca la somaj. Prea multi functionari habarnisti aveti in sistem.
  Stiti doar sa inaugurati agentii cu tam tam pe banii nostrii. Macar nu ne mai fraieriti ….ca nu va crede nimeni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Familie de „ţepari” cu file cec

Doi hunedoreni, soţ şi soţie, au fost trimişi în judecată de procurori, după ce timp de mai bine de un...

Tenismenele de la SCM Deva, din nou „regine”

Raluca Ciufrilă a câştigat ambele finale de la categoria 14 ani ale turneului de la Arad, Maria Orban a obţinut...

O mamă şi fiul său paralizat rabdă de foame

Nu şi-a mai primit salariul de asistent personal din luna martie şi singurul venit pe care îl are în acest...

Închide