Anchetatorii de la DNA, interesaţi de banii alocaţi pentru drumurile judeţene

03 sediul DNA Aba Iulia 3Natalia Bumbac

Toţi consilierii judeţeni au fost sau vor fi audiaţi în calitate de martori în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ. Turneul aleşilor la Serviciul Teritorial al DNA – Alba Iulia este în plină desfăşurare, urmând să se încheie zilele următoare. Printre cei care au fost săptămâna aceasta să depună mărturie se numără Nicolae Ivănuş, consilier judeţean UNPR şi Ioan Dorin Petrui, consilier judeţean PNL.

„Mă consideram inutil”
„M-au întrebat despre activitatea desfăşurată de mine vizavi de proiectele de hotărâre legate de drumuri, bugetul CJ Hunedoara. Am dat explicaţii de ce am fost de acord cu planul de întreţinere a drumurilor. Nu m-au întrebat despre un caz concret. M-au întrebat de ce am fost sau nu de acord cu anumite proiecte de hotărâre. La mine era o situaţie aparte, fiind din Valea Jiului, unde nu se alocau suficienţi bani. Nu am fost întrebat despre licitaţii şi atribuirea contractelor către anumite firme”, a spus Nicolae Ivănuş.

„Am pierdut o zi degeaba”
Întrebări similare a primit şi consilierul judeţean Ioan Dorin Petrui, care nu vede utilitatea audierii sale ca martor în acel dosar. „Am fost întrebat în ce comisii sunt, sau cum s-au votat anumite proiecte de hotărâre legate de drumuri, sau alocarea banilor pentru publicitate. Sunt membru în Comisia de sănătate şi am votat tot ce a fost avizat de comisia juridică. Audierile au durat aproximativ 47 de minute”, a declarat Ioan Dorin Petrui. Acesta a adăugat că a pierdut o zi degeaba, dar nu regretă foarte mult, pentru că a vizitat municipiul Alba-Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.