Anchetă la Spitalul municipiului Hunedoara, după decesul unei fetiţe de un an şi 10 luni

22 martie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Mama unei fetiţe de un an şi 10 luni a depus plângere la poliţie, după ce copila ei a decedat în Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Fetiţa a fost internată mai multe zile în spital, fiind diagnosticată cu pneumonie, a fost externată, după care mama a revenit cu copila la spital, dată fiind starea gravă în care se afla.
Dosar pentru ucidere din culpă
„Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în care anchetează moartea copilei, cercetările fiind asupra faptei, nici o persoană nu a fost pusă sub acuzare”, ne-a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. De asemenea, Primăria Hunedoara, în subordinea căreia se află spitalul, a dispus convocarea Consiliului de Administraţie al unităţii medicale pentru a stabili condiţiile în care s-a produs această tragedie. Managerul spitalului, Radu Budae, aflat la Bucureşti, pentru a depune cereri de finanţare a unor proiecte la Guvern, va reveni de urgenţă acasă la solicitarea primarului municipiului Hunedoara. Acesta ne-a declarat că vinovaţii pentru decesul copilului vor fi traşi la răspundere.
„Din datele pe care mi le-au dat colegii, fetiţa a fost internată cinci zile la medicul Nastasia Joldiş fiind diagnosticată cu pneumonie. A fost externată,  dar din cauză că s-a simţit rău, mama a revenit cu ea la spital. A decedat în spital în 21 martie, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita. Aşteptăm rezultatele autopsiei pentru a vedea cauza exactă decesului”, a spus Radu Budae. O anchetă medicală în acest caz este efectuată şi de o comisie formată din cinci medici primari, şefi de secţie, de la spital.
Părinţii vor să afle adevărul
Şi primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a intervenit în acest caz, în calitate de ordonator principal de credite. Edilul a avut o întâlnire cu părinţii micuţei, cărora le-a oferit sprijinul său, aceştia spunându-i că vor să afle adevărul. „În calitate de primar al municipiului Hunedoara, dar mai ales de părinte, îmi exprim tristeţea, durerea şi mâhnirea faţă de decesul tragic al unui copil, la spitalul nostru. În cursul acestei dimineţi, am dispus convocarea în regim de urgenţă a Consiliului de Administraţie al spitalului, pentru a verifica împrejurările care au dus la tragicul deces al unui copil. Am vorbit personal, în cursul acestei zile, cu membrii familiei greu încercate şi vă asigur că voi face tot ceea ce este omeneşte posibil ca să aflăm adevărul şi să luăm măsuri, astfel încât asemenea tragedii să nu se mai întâmple”, a afirmat primarul Dan Bobouţanu.
Aşa cum au declarat reprezentanţii spitalului, cursul anchetei depinde de rezultatele medicilor legişti privind cauza morţii copilei. Din datele medicului primar legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, concluzia medicilor legişti după efectuarea necropsiei este că fetiţa a decedat din cauză că suferea de bronhopneumonie. (N. Bumbac)

 

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hitler spune:

    F bine. Un tigan in minus. Sa moara toti tiganii. Fara ei Romania ar fi un stat mult mai civilizat. Tiganii fura, omoara si tilharesc. Nu le place munca si put urit. Mai bine fara ei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prins în flagrant în timp ce fura banii din „văcuţele electronice”

Un bărbat de 31 de ani, din Reşiţa, a fost prins în flagrant şi reţinut de poliţiştii deveni, după ce...

Greva ceferiştilor a afectat şi judeţul Hunedoara

Angajaţii de la CFR Infrastructură din judeţ au încetat activitatea ieri, începând cu ora 07.00, într-un protest spontan declanşat la...

Minor de 12 ani, la volanul unei maşini furate

Un minor de 12 ani a fost prins de poliţişti la volanul unei maşini pe care o furase. Acesta se...

Închide