Sport

Ana Bărbosu a scris istorie la Europenele de la Leipzig

Ana Maria Bărbosu a ajuns la Deva, după o nouă performanță ex­cep­țio­nală. Proaspăt revenită de la Cam­pio­natul European din Germania, unde a cucerit 4 medalii, dintre care una de aur, Ana Maria Bărbosu a sosit la Deva – orașul-simbol al gimnasticii ro­mâ­nești. Gimnasta a fost întâmpinată de edilul șef al Devei, Lucian Rus.
„Talentul, munca și determinarea ei continuă să inspire o nouă generație de gimnaste. Felicitări, Ana Maria! Ne bu­cu­răm să te avem la Deva și îți dorim mult succes în drumul spre cele mai înal­te podiumuri”, a spus primarul Devei.

Performanță incredibilă
Gimnasta română Ana Bărbosu (foto) a obţinut a patra medalie la Cam­pio­natul European de la Leipzig, devenind campioană continentală la sol, anunță Prosport. Sportiva care pe 26 iulie va împlini 19 ani pleacă acasă cu 4 medalii, dintre care una de aur, una de argint și două de bronz.
Patru medalii după patru finale în care a participat! Aceasta este perfor­man­ța incredibilă realizată de Ana Bărbosu la Campionatul European de gimnastică de la Leipzig. Românca a urcat pe podium de fiecare dată când a luptat pentru medalie, iar după finala de la sol avea la gât cel mai strălucitor metal.
Medaliata cu bronz la Jocurile Olim­pice de anul trecut de la Paris a făcut un exercițiu impecabil, recompensat cu 13.833. A primit mai mult decât în ca­li­ficări (13.600), unde terminase a doua.
În finala de la sol, Ana a intrat a patra. Medaliile de argint și bronz au fost câș­ti­gate de italianca Manila Esposito (13.700) şi spaniola Alba Petisco (13.566).
La acest aparat au mai luptat pentru medalii britanica Ruby Evans (13.433), italianca Emma Fioravanti (13.233), cea mai tânără finalistă, în vârstă de doar 15 ani și 8 luni, sportiva germană Karina Schönmaier (12.966), franțuzoaica Ming van Eijken (12.200) și suedeza Jen­nifer Williams (11.933).
Ana Bărbosu a încheiat participarea la Campionatul European de la Leipzig cu patru medalii: aur la sol, argint la bârnă, bronz la individual-compus şi pa­ralele. Practic, ea a câștigat toate me­daliile delegației României prezentă în orașul german.

Patru medalii
Singura sportivă din țara noastră care a mai concurat în finale a fost Denisei Golgotă, care a obținut locul 7 la individual-compus şi locul 8 la bârnă. De asemenea, din echipa României au mai făcut parte Sabrina Maneca-Voi­nea, Lilia Cosman şi Ella Oprea.

Nici o calificare în finale
La masculin, „tricolorii” s-au clasat pe locul 22. Andrei Muntean, Nicholas Ţârcă, Nicolae Bera și Rafael Szabo nu au reuşit nici o calificare în finalele in­dividuale.
Medaliile obținute de Ana au permis României să termine clasamentul pe medalii pe locul 7, după Germania (3 medalii de aur – 1 de argint – 1 de bronz), Marea Britanie (2 – 3 – 0), Armenia (2 – 1 – 1), Belgia (2 – 0 -1) și Turcia (2 – 0 – 0).
Au mai obținut distincții la Cam­pio­natul European, Grecia (1 – 0 – 0), Elve­ția (0 – 2 – 2), Franța, Ungaria, Spania (toate 0 – 1 – 1), Bulgaria (0 – 1 – 0) și Ucraina (0 – 0 – 1).
Clasamentul poate suferi modificări în funcție de ceea ce se va întâmpla în ul­tima finală a competiției, cea mas­cu­lină de la bară.
12 ani au trecut de la precedenta medalie câștigată de România la indi­vi­du­al compus. În 2013, la Moscova, Larisa Iordache urca pe treapta a doua a podiumului.
De asemenea, țara noastră nu a mai avut o reprezentantă pe podium la pa­ralele din 2008, la Clermont-Ferrand, în Franța, când Steliana Nistor lua, de ase­menea, argintul. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura