Comunitate

Amenzi pentru turiştii din Parâng

04 parang

Pentru că Masivul Parâng urmează a se transforma în viitorul apropiat într-o adevărată staţiune turistică, până una alta, a fost stabilită o serie de reglementări, care va fi aplicată cu începere din iarna acestui an.

Fără sănii pe pârtiile de schi
Printre acestea, se află şi sumele care vor fi aplicate ca amenzi, în cazul săvârşirii unei „fărădelegi“. Valoarea sancţiunilor contravenţionale ce vor fi acordate turiştilor care nu respectă legea se va situa între 50 şi 1.000 de lei. Contravenţiile şi sancţiunile vor putea fi constatate şi aplicate de către angajaţii Jandarmeriei Montane, funcţionarii din cadrul Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, Biroului Cadastru şi Registru Agricol, Serviciului Public Administrarea Domeniului Public şi Privat,  angajaţii SC Gospodărie Prest Com SA sau membrii Serviciului Public „Salvamont“.
Pe lista cu contravenţii din Staţiunea Parâng şi care urmează a fi taxate, se numără următoarele „fapte“: „Nerespectarea traseelor de schi şi sanie aprobate; accesul pe pârtiile de schi cu sănii, boburi, ATV-uri, snow-mobile sau alte mijloace improvizate; degradarea sau distrugerea panourilor informative, a indicatoarelor şi refugiilor, nerespectarea indicaţiilor date de către agenţii de peron ai telescaunului şi urcarea pe instalaţie prin alte locuri decât cele special
amenajate sau parcarea maşinilor în locurile special amenajate şi destinate pentru staţionarea autovehiculelor aparţinând Jandarmeriei Române, Salvamont, Ambulanţă sau telescaunului Parâng“. (D. Istudor)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura